Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Ντόρας σε όλη την Ελλάδα. Στην Κορινθία βέβαιος υποψήφιος ο Θεόδωρος Κοτσώνης


 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη θα παραχωρήσει αύριο Τρίτη 3 Μαΐου και ώρα 11:00 συνέντευξη Τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις , στα γραφεία της Συμμαχίας(Συγγρού 47).

 Στο  μεταξύ σήμερα η iefimerida.gr σε δημοσιευμά της αναφέρει:

Ένα χρόνο εκτός Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνει αυτή την εβδομάδα η Ντόρα Μπακογιάννη. Για την ακρίβεια, την επόμενη Παρασκευή 6 Μαΐου-ανήμερα των γενεθλίων της- συμπληρώνονται ακριβώς 12 μήνες από την ημέρα που ανακοινώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η διαγραφή της επειδή υπερψήφισε το Μνημόνιο.
Σχεδόν πάνω σε αυτή την «επέτειο» θα κάνει το πρώτο τεστ αντοχής του κόμματος που ίδρυσε πριν από μερικούς μήνες. Από τις 27 ως τις 29 Μαΐου έχει προγραμματιστεί το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας όπου θα συγκεντρωθούν περίπου 3000-3500 στελέχη – τόση είναι η χωρητικότητα του ποδηλατοδρόμιου του ΟΑΚΑ- απ όλη τη χώρα.
Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών δεν επιτρέπουν χαμόγελα καθώς στις καλύτερες περιπτώσεις δείχνουν ότι το κόμμα μπορεί να εξασφαλίσει οριακά την είσοδο του στη Βουλή ενώ στις περισσότερες οι αριθμοί βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%.
Η ίδια πάντως δεν χάνει την αισιοδοξία της κι ετοιμάζεται ενόψει συνεδρίου να ξεκινήσει να δίνει το «πράσινο φως» σε διάφορα στελέχη σε όλη την Επικράτεια προκειμένου να θεωρήσουν τον εαυτό τους εν δυνάμει υποψήφιο βουλευτή της «ΔΗΣΥ» και να βγουν προς τα έξω και σε επίπεδο επικοινωνίας.
Για τους νυν βουλευτές τα πράγματα είναι σχετικά ξεκαθαρισμένα. Ο Χρήστος Μαρκογιαννακης θα είναι υποψήφιος στα Χανιά. Στο Ηράκλειο όπου είχε βγει πρώτος με τη σημαία της ΝΔ θα πολιτευθεί και πάλι ο Λευτέρης Αυγενάκης οποίος όμως θα έχει πιθανότατα ισχυρό ανταγωνισμό στο πρόσωπο του Δημήτρη Γιαννουλάκη. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κρήτης που κατάφερε να υπερκεράσει τον υποψήφιο της ΝΔ Κ. Πλακιωτάκη δεν αποκλείεται να επιχειρήσει την εκλογή του στη Βουλή.
Ο Κώστας Κιλτίδης είναι βέβαιο ότι θα μετακομίσει από το Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα αποφασίσει ο Γιώργος Κοντογιάννης. Κι αυτό γιατί ακόμα και στην περίπτωση που η Δημοκρατική Συμμαχία μπει στη Βουλή, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εφόσον εκλεγεί βουλευτής θα είναι από την Αχαΐα η την Αιτωλοακαρνανία γιατί είναι μεγαλύτεροι νομοί. Έτσι το πιο πιθανό σενάριο είναι να μετακομίσει κι αυτός στη Β Αθηνών.
Στη Β Αθηνών θα πολιτευθεί η ίδια η Ντόρα που ακόμα δεν έχει επιλέξει την δεύτερη περιφέρεια που θα είναι υποψήφια. Για την συγκεκριμένη περιφέρεια που είναι η μεγαλύτερη της χώρας προορίζεται πιθανότατα και η Αλεξάνδρα Πάλλη, θυγατέρα της πρώην υπουργού Φανής Παλλη Πετραλία. Βέβαιη υποψηφιότητα στην Β και ο πρώην βουλευτής Θόδωρος Δαμιανός ενώ «παίζει» και το όνομα της Αθήνας Τραχήλη ,πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου .
Στον Πειραιά βέβαιος υποψήφιος ο πρώην υπουργός Γ. Καλός και ενδεχομένως η δικηγόρος Ν. Αραμπατζή ενώ στην Περιφέρεια Αττικής θα είναι η Βάσω Κολια ,ο Μελέτης Τζαφέρης ενώ ακούγεται και το όνομα του Θ. Σαρκίρη.
Στην Αργολίδα, η Ελσα Παπαδημητρίου θεωρείται μάλλον απίθανο ότι θα είναι ξανά υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία αλλά δεν είναι βέβαια ότι θα είναι και υποψήφια με το κόμμα της Ντόρας. Τελευταία ακούγεται και το όνομα της θυγατέρας της Δήμητρας, η οποία όμως μάλλον δεν φιλοδοξεί να την διαδεχθεί. Στην ίδια περιφέρεια ακούγεται και το όνομα νυν βουλευτή της ΝΔ από όμορη περιφέρεια.
Πρόβλημα στελεχών αντιμετωπίζει η Ντόρα τόσο στην Μεσσηνία-για ευνόητους λόγους- όσο και στην Λακωνία όπου το πρώην πουλεν της Γρηγόρης Αποστολάκος έχει γίνει Σαμαρικότερος του Σαμαρά.
Στην Κορινθία βέβαιος υποψήφιος είναι ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Σημίτη Θεόδωρος Κοτσώνης ενώ ένα ακόμα όνομα πρώην «εκσυγχρονιστή» ΠΑΣΟΚ- αυτό του Χρήστου Βερελή - ακούγεται για την Αιτωλοακαρνανία. Στον ίδιο νομό πάντως το ισχυρότερο πρόσωπο που διαθέτει η Ντόρα είναι η Ρένα Ντάσκαρη.
Στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας η Δημοκρατική Συμμαχία έχει εξασφαλίσει δυο δυνατά στελέχη στη Λάρισα. Ο πρώην ευρωβουλευτής Γ. Δημητρακόπουλος και η Θέκλα Παρασκευούδη. Υποψήφια θα είναι σίγουρα η δεύτερη που είναι και υπεύθυνη επικοινωνίας για τα Περιφερειακά Μέσα ενώ ο πρώτος ίσως έχει μια θέση στο Επικρατείας η σε ψηφοδέλτιο στο λεκανοπέδιο.
Στην Μαγνησία το όνομα που θεωρείται βέβαιο είναι αυτό της Ελένης Αντωνοπούλου ενώ βορειότερα-στην Πιερία- σημαντικό τοπικό στέλεχος είναι ο Λευτέρης Μωυσιάδης
Στα Ιωάννινα θα διεκδικήσει σταυρό προτίμησης ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Γερασιμίδης αλλά πιθανότατα και ο πρώην γραμματέας της Τοπικής ΟΝΝΕΔ που παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα Μιχάλης Τσάγκας. Στη γειτονική Άρτα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα ου πρώην υφυπουργού Γιώργου Παπαγεωργίου που ανήκει στον στενό πυρήνα των φίλων του Γιώργου Σουφλιά.
Στο προπύργιο του Καραμανλισμού στις Σέρρες υποψήφιος θα είναι ο πολιτικός επιστήμονας Τάσος Χατζηβασιλείου.
Βέβαιος υποψήφιος βουλευτής θα είναι ο στενότερος και πλέον πολύτιμος συνεργάτης Ντόρας, Δημήτρης Ζαφειριάδης ο οποίος είναι Θεσσαλονικιός αλλά δεν είναι βέβαιο ακόμα ότι θα πολιτευθεί στην Περιφέρεια αυτή. Στη Θεσσαλονίκη ένα ακόμα σίγουρο όνομα πάντως είναι αυτό του πρώην αντιδημάρχου Νίκου Ταχιάου. Ερωτηματικό είναι και ο νομός που θα είναι υποψήφιος ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Οικονόμου. Ο ίδιος ήταν σε προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στην Φθιώτιδα.
Βέβαιος για μια θέση ενδεχομένως στο Επικρατείας είναι ο Πανεπιστημιακός Κώστας Υφαντής. Από τα σημαντικά στελέχη που όμως δεν έχει αποφασιστεί που θα πολιτευθούν είναι και ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Γκλαβακης ενώ ο νυν ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης πιθανότατα δεν θα είναι υποψήφιος σε κάποια περιφέρεια.