Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Με το Ν.3443/2006 παρ.1-8, καθιερώνεται ο θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.
Στόχος του είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων και προβλημάτων.
Το έργο τους θα σχετίζεται με τον εντοπισμό και την ανάδειξη των αναγκών της νεολαίας σε τοπικό επίπεδο, την ανάληψη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων σε συνεργασία με τον οικείο Ο.Τ.Α. και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αντίστοιχα Συμβούλια Νέων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι νέοι του Δήμου μας που είναι ηλικίας από 15 μέχρι 28 ετών, μπορούν άμεσα να έρθουν στο Δημαρχείο και να εγγραφούν στο μητρώο νέων που έχει δημιουργηθεί. 
Στη συνέχεια θα διεξαχθούν εκλογές για τη συγκρότηση των οργάνων του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (Συνέλευση, Συμβούλιο, Πρόεδρος Συμβουλίου).
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου μας θα καλείται υποχρεωτικά να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θα μπορεί να εκφράζει γνώμη.
Ξεκινάμε λοιπόν καταρχήν τις διαδικασίες για τη δημιουργία του μητρώου νέων και καλούμε όλες τις νέες και τους νέους του Δήμου μας να εγγραφούν σ΄αυτό.
Αρχίζει ένας σημαντικός θεσμός, που θα συμβάλλει στην εξοικείωση των νέων με τις δημοκρατικές αρχές και με το σύστημα της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.
Ένα θεσμός που όλοι έχουμε υποχρέωση να τον στηρίξουμε, γιατί έτσι δίνουμε φωνή στους νέους μας και θεμελιώνουμε με αρχές δημοκρατίας την κοινωνία του αύριο.
  
Υπεύθυνη προγράμματος : κ.Ανδρικοπούλου Παναγιώτα ,τηλ.2743360254