Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ερντογάν: Έχω φορέσει το σάβανό μου! Απόπειρα διαμελισμού της χώρας βλέπει ο Τούρκος πρωθυπουργός

Απόπειρα διαμελισμού της Τουρκίας βλέπει ο Ταγίπ Ερντογάν πίσω από την επίθεση με στόχο τον ίδιο που πραγματοποιήθηκε χθες έξω από την Κασταμονή. «Εμείς όταν ξεκινήσαμε την πορεία μας, φορέσαμε και το σάβανό μας», δήλωσε λίγο μετά, κάνοντας αναφορά σε μια ιστορική φράση του Μεντερές. Για να προσθέσει: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μικρύνει τη ζωή που μας  χάρισε ο Θεός. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διαμελίσει αυτή τη χώρα».
Στο μεταξύ χθες πανικός προκλήθηκε στο άγγελμα της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου πρωθυπουργού. Αρχικά το Cnn Turk μετέδωσε ότι το αυτοκίνητο της τροχαίας που προπορευόταν της αυτοκινητοπομπής δέχθηκε επίθεση με όπλα και χειροβομβίδα λίγο έξω από την Κασταμονή , την ώρα που κατευθυνόταν προς την Αμισό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του αυτοκινήτου και να τραυματιστεί ένας συνοδός του.
Αργότερα ο Νομάρχης Κασταμονής   ανέφερε ότι το όχημα δέχθηκε στοχευμένη βολή στο ντεπόζιτο της βενζίνης και εξερράγη.
Ο κ. Ερντογάν μετά την ολοκλήρωση της προεκλογικής ομιλίας του  στην Κασταμονή μετέβη με ελικόπτερο στην Αμισό. Εμφανίστηκε κανονικά στις έξι στο  συγκεντρωμένο πλήθος που τον περίμενε και ξεκίνησε την ομιλία του με σκληρά λόγια: «Θλίβομαι. Αυτά τα άνανδρα χέρια, αυτά τα σκοτεινά μυαλά που δεν πιστεύουν στο δημοκρατικό αγώνα, όπως και αν τους αποκαλέσει κανείς τρομοκράτες, διαμελιστές , νομίζουν ότι θα πετύχουν με κάτι τέτοιες ενέργειες γιατί δεν πιστεύουν ότι τα προβλήματα λύνονται στις κάλπες», φώναξε.
«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μην στρέψουμε τα 74 εκατομμύρια των ανθρώπων τον έναν εναντίον του άλλου. Θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που δεν θα μας πιστεύουν. Δεν θέλουμε να υπάρχει μίσος και ραδιουργίες σε αυτή τη χώρα. Δεν χρειάζεται να προσφύγει κανείς σε άλλες λύσεις όταν υπάρχουν κάλπες. Αυτός ο λαός δεν θα πριμοδοτήσει τους ένοπλους κακοποιούς, τρομοκράτες, τσέτες. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του ηρωικού αστυνόμου. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του  και στο λαό μου. Ο λαός είναι η εγγύηση και η ασφάλεια της χώρας», κατέληξε, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς το στρατιωτικό κατεστημένο, καθώς μέχρι τώρα στην Τουρκία «ο Στρατός ήταν η εγγύηση και η ασφάλεια της χώρας».
Σε όλα τα δελτία ειδήσεων επισημαινόταν χθες η προειδοποίηση που έκανε ο δημοσιογράφος  της Ταράφ  κ. Εμρέ Ουσλού στις 27 Απριλίου, όταν έγραψε πως «ανεξέλεγκτες ομάδες του ΡΚΚ μπορεί να δράσουν στην Κασταμονή».
elzoni.gr