Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Καθοριστική παρέμβαση του Κώστα Κόλλια για τη λύση της κατάληψης στον Κόμβο Σπαθοβουνίου

Στον Κόμβο του Σπαθοβουνίου βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, όπου κάτοικοι της περιοχής είχαν καταλάβει τα διόδια, διαμαρτυρόμενοι για την αιφνιδιαστική απόφαση να κλείσει ο κόμβος, παρά τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Ο κ. Κόλλιας επικοινώνησε άμεσα με την κατασκευάστρια εταιρεία, καθώς και με εκπρόσωπο του Υπουργείου Υποδομών, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Η παρέμβαση του Βουλευτή υπήρξε καθοριστική, καθώς τόσο η εταιρεία, όσο και το Υπουργείο συμφώνησαν να παραμείνει ανοιχτή η προσωρινή έξοδος και διαθέσιμη στους κατοίκους μέχρι την ολοκλήρωση των έργων. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Χαίρομαι ιδιαιτέρως που μπόρεσα να συνδράμω τους κατοίκους του Σπαθοβουνίου ώστε να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά τους να μην κλείσει η προσωρινή έξοδος και να τηρηθεί η δέσμευση του Υπουργείου και της Εταιρείας ότι θα διατηρηθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην Εθνική Οδό για όσο διάστημα διαρκούν τα έργα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη στάση των εκπροσώπων, τόσο της Εταιρείας, όσο και του Υπουργείου, οι οποίοι έδειξαν κατανόηση και διάθεση συνεργασίας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι οι κάτοικοι ικανοποιήθηκαν, λύθηκε η συμβολική κατάληψη των διοδίων, τα έργα ξεκίνησαν ήδη, λάβαμε δε τη δέσμευση ότι η έξοδος θα παραμείνει στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής μέχρι την ολοκλήρωσή τους.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κουταλά κ. Νίκο Γιαννούλη, ο οποίος με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα συνέβαλε αποφασιστικά στην αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων. Θεωρώ ότι η επίλυση του προβλήματος ήταν κατεπείγουσα, με δεδομένο ότι η πρόσβαση είναι ζωτικής σημασίας κυρίως για τους αγρότες των γύρω χωριών. Οι αγρότες μας εδώ και ενάμιση χρόνο δοκιμάζονται. Η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να τους αφανίσει, με τις αυξήσεις στους φόρους, στο πετρέλαιο, στο καλλιεργητικό κόστος, με υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΛΓΑ. Υπενθυμίζω ότι οι κάτοικοι της περιοχής όχι μόνο έχουν πληρώσει και πληρώνουν από την τσέπη τους για την υλοποίηση αυτού του έργου, αλλά έχουν παραδώσει και τις περιουσίες τους στις απαλλοτριώσεις, και έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να μπορούν να χρησιμοποιούν το δρόμο για τις μετακινήσεις τους.
Η ανάπτυξη της περιοχής, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, περνά από τον Κόμβο του Σπαθοβουνίου. Η πρόσβαση στην Εθνική έχει εξελιχθεί σε κίνητρο για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι είμαι πάντα στη διάθεσή τους, όπου και όποτε χρειαστεί, ευελπιστώ ωστόσο ότι η δέσμευση της εταιρείας και του υπουργείου θα τηρηθεί εφεξής στο ακέραιο, ώστε μέχρι την ολοκλήρωση του έργου να μην χρειαστούν ούτε κινητοποιήσεις ούτε παρεμβάσεις

mykorinthia.gr