Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πέτρος Τατουλης:"Bιώσιμο σιδηροδρομικό δικτυο πρέπει να υπάρχει στην Πελοπόννησο"


Με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, συνδικαλιστές των υπαλλήλων του σιδηρόδρομου Πελοποννήσου και τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», Περιφερειακό Σύμβουλο, Θανάση Πετράκο, συναντήθηκε μετά από αίτημα τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πουλουκέφαλος, και οι τρεις θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου , Απόστολος Παπαφωτίου και Ανδρέας Πουλάς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και τον λόγο έλαβαν, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστείδης Μπουρμάς, ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος των υπαλλήλων του ΟΣΕ και ο κ. Πετράκος, παρουσιάζοντας την αγωνία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τα δρομολόγια του τρένου στην Πελοπόννησο και ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, να μεσολαβήσει ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα.
"Το θέμα του σιδηροδρόμου αποτελούσε πάντα για μένα προτεραιότητα, ήμουν ο μοναδικός βουλευτής που είχα καταθέσει τόσο πολλά ερωτήματα για αυτό το θέμα στην βουλή διότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ήμουν αντίθετος με το σχεδιασμό που υπήρχε και τις πολιτικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί και αφορούσαν τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο" σημείωσε ο Περιφερειάρχης απαντώντας στις τοποθετήσεις των συνομιλητών του εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευαισθησία του για την αγωνία των εργαζομένων "πρέπει να υπάρχει σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο" σημείωσε "αλλά πρέπει να είναι και βιώσιμος".
Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε άλλωστε ότι "η αιρετή περιφέρεια έχει ήδη προβεί σε σχετική παρέμβαση για το σιδηρόδρομο στον Υπουργό, με σαφή πρόταση που καταγράφεται άλλωστε και στο Σχέδιο Δράσης του Συνδυασμού για το οποίο μας επέλεξαν οι συμπολίτες μας να υλοποιήσουμε". Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προσέθεσε ωστόσο ότι "όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ πρέπει να αναλογιστούμε και τις ευθύνες τις δικές μας, γιατί ενώ βλέπαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον σιδηρόδρομο το αντιμετωπίζαμε κοντόφθαλμα και δεν είχαμε δει το θέμα με προοπτική ώστε να μπορούσε σήμερα ο σιδηρόδρομος να είναι βιώσιμος". Στο πλαίσιο αυτό αποδέχθηκε να μεσολαβήσει για την διεξαγωγή αυτής της συνάντησης η οποία εάν τελικά δεν επιτευχτεί θα είναι με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου.