Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟ​ΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ & ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΟΥ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε, σήμερα, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο, το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς.
Κατά την επίσκεψή τους, ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Με ιδιαίτερη χαρά έχουμε κοντά μας, σήμερα, σε αυτό το έργο της αγάπης και της διακονίας, τον κ. Σαμαρά, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Και δόθηκε μια ευκαιρία να πούμε Χρόνια Πολλά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που υποφέρουν και προσπαθούμε να τους στηρίξουμε.
Εμείς, δηλαδή, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μαζί με όσους της συμπαραστέκονται, σήμερα σημειώνουμε δυο χρόνια, ακριβώς, αυτής της προσφοράς.
Εύχομαι να λυθούν τα προβλήματα και να μην χρειαστεί να συνεχίσουμε.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Η προσφορά και το προνοιακό έργο της Εκκλησίας είναι πραγματικά συγκινητική. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι, εδώ, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο. Ο ίδιος επιβλέπει αυτό το καταπληκτικό έργο, που σχετίζεται με την ανάγκη να βρουν τροφή, ακόμη και πολύ νέα παιδιά, αυτές τις Άγιες Ημέρες.
Μου δίνεται, επίσης, η ευκαιρία να πω:
Όπως είχα, προ ημερών, προτρέψει τον απλό Έλληνα πολίτη, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός, να μπαίνει στα μαγαζιά και να ξοδεύει, εκεί που μπορεί να ξοδέψει, στα απλά μαγαζιά της γειτονιάς του, στα μικρά καταστήματα της γειτονιάς, έτσι και σήμερα, παροτρύνω τον απλό τον κόσμο, που ξέρει ποιοι είναι οι ασθενείς, ποιοι είναι οι ηλικιωμένοι, ποιοι είναι οι ανήμποροι, ποιοι είναι οι φτωχοί, σε κάθε γειτονιά, να προσφέρει, αυτές τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, την αντίστοιχη βοήθεια. Το θεωρώ πολύ σημαντικό.
Και, πραγματικά, Μακαριότατε, θέλω, άλλη μια φορά, να σας συγχαρώ γι’ αυτό το καταπληκτικό έργο που κάνει η Εκκλησία και δεν το κάνει μόνο εδώ. Γνωρίζω, ως βουλευτής της Περιφέρειας ο ίδιος, ότι αυτή τη στιγμή, σε όλη την Ελλάδα, σημειώνεται ένα τέτοιο καταπληκτικό έργο ανθρωπιάς. Έργο πραγματικά συγκινητικό, που ακουμπάει τον κάθε Έλληνα.