Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η 8η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Η 8η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου 2011  ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.
1. Επικύρωση πρακτικών της 1ης , 2η ς και 3ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Επικύρωση πρακτικών της 1ης , 2η ς και 3ης συνεδρίασης του
2.
Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Λάμπρου Μπούκλη σχετικά με τους περιβαλλοντικούς όρους της ΠΟΤΑ Πύλου.
3.
Επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Γιώτας Στέρπη σχετικά με τη θεσμοθέτηση της περιοχής Ταϋγέτου, σαν περιοχή οικοανάπτυξης – οικολογικό πάρκο.
4.
Επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Γιώτας Στέρπη σχετικά με τους τεχνητούς υφάλους Μονεμβασιάς.
5.
Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Γόντικα σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τη δράση και την επέκταση των εταιρειών υδατοκαλλιεργειών που δραστηριοποιούνται στα ανατολικά παράλια της Πελοποννήσου.
6.
Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ, Αθανάσιου Πετράκου για την κατασκευή δεξαμενών αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι Κορινθίας.
7.
Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ, Αθανάσιου Πετράκου για το παρασκευαστήριο πίσσας του Μορέα στη Μικρομάνη Μεσσηνίας.
8.
Έγκριση 2η ς αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.
9.
Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Δίκτυα αρδευτικά – αξιοποίηση ταμιευτήρα Τάκας Ν. Αρκαδίας». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.
10.
Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 9 MW της εταιρείας ARGOLIDA AIOLOS ΑΕ στη θέση ‘‘Άπλωμα’’ του Δήμου Επιδαύρου Ν. Αργολίδας». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.
11.
Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Ίδρυση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 11.963,2 MWp, ιδιοκτησίας της εταιρείας ‘’ΚΥΝΗΓΟΣ Α.Ε.’’ σε οικόπεδο επιφάνειας 268.511,7 τ.μ. στη θέση «Σκοπελάκια» της ΔΔ Κυνηγού, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, νομού Μεσσηνίας». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.
12.
ΟΕΒΕ» που βρίσκεται στη θέση «Κουτσογιάννια» του ΔΔ Νέας Κίου του Δ. Άργους – Μυκηνών του Ν. Αργολίδας.
Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Επέκταση βιοτεχνίας πλαστικών υλικών συσκευασίας» ιδιοκτησίας της εταιρείας «Ι. ΡΕΣΚΟΣ & ΣΙΑΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.
13.
Πελοποννήσου» EL0071, ΕΟΧ, που συγχρηματοδοτείται από το ΧΜ ΕΟΧ (50%) και το ΠΔΕ (50%) της Π.Ε. Κορινθίας, στον προϋπολογισμό οικ. έτους 2011 της Περιφέρειας Πελοποννήσου
με το ποσό των 16.857,00 €.
Εγγραφή πίστωσης του έργου «Ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης της αστάθειας κλιτύων για την πρόληψη κατολισθήσεων και εκπαίδευση τοπικών αρχών στην ΠεριφέρειαΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες.
14.
Επαναμίσθωση γραφείων της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες.
15.
Παραχώρηση οχήματος JEEP με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ 2995 της Π.Ε. Μεσσηνίας προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά την αντιπυρική περίοδο. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.
16.
Νηπιαγωγείο του Δήμου Άριας Ν Μεσσηνίας.
Εκ νέου ορισμός εκπροσώπων στην κοινή Επιτροπή της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Για την κατασκευή 2 αιθουσών και χώρων υγιεινής στο 6-θέσιο Δημοτικό Σχολείο καιΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.
17.
Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου για το έργο «Αποπεράτωση εργασιών στο νοσοκομείο Ναυπλίου (αναδιαρρυθμίσεις εξωτερικών ιατρείων ενίσχυση φέροντος οργανισμού του Β’ Τμήματος Αποχέτευση – όμβρια)» προϋπολογισμού 650.000€ . ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.
18.
Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Σικυωνιών για την παραχώρηση χρήσης, χωρίς καταβολή μισθώματος, μηχανημάτων έργων. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ