Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η Μπάρτσα και πάλι μόνη στο «ρετιρέ» που νίκησε με 1-0 την Ρόδο


Συγκλονιστικά ματς έγιναν στο Νότιο όμιλο της 8ης αγωνιστικής της Football League, αφού υπήρξαν... ανατροπές στον βαθμολογικό πίνακα και έτσι η Κόρινθος , η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά , μετά από συναρπαστικό αγώνα που παρακολούθησαν 750 θεατές , επέστρεψε και πάλι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Η "Μπάρτσα" αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής με την Ρόδο, εντός έδρας, με σκορ 1-0 και έτσι βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με έναν πόντο διαφορά , καθώς εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟ Ρουφ, που έχασε με το ίδιο σκορ από τον Αίαντα, στην Σαλαμίνα. Το «χρυσό τρίποντο» για τους Κορίνθιους σημείωσε στο 62’ με κεφαλιά ο Παυλίδης, ενώ ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Καφαντάρη στο 35΄ ως οφσάιντ .
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Φραγκάκης, Φίλης, Σπυρόπουλος, Ψυχογιόπουλος, Ντόμας (72' Γιαννούλης), Νικολάου, Παυλίδης, Καφαντάρης(89' Παπαευθυμίου), Δημητριάδης, Αράπογλου (85' Χ. Παππάς).
ΡΟΔΟΣ: Κραβαρίτης, Καραγιαννίδης, Τοπάλης (57' Ντάλας), Τσιφλίδης, Κεφαλούκος, Γήτας, Δάνας (67' Σκαρλάτος), Στ. Καντιμοίρης (79' Γ. Καντιμοίρης), Μανίκας, Κακλαμάνος, Λιώλιος.
Ο ΠΑΟ Ρουφ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα του έδινε τη δυνατότητα να βρίσκεται εκείνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα, αφού γνώρισε την ήττα από τον Αίαντα Σαλαμίνας με 1-0 με τέρμα που σημείωσε στο 53’ ο’ Καραχάλιος. Από την άλλη ο Παναιγιάλειος κατάφερε και... έσωσε την "παρτίδα" στις καθυστερήσεις του ματς με την Αγία Παρασκευή, αφού το γκολ της νίκης με 1-0 το έβαλε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (91’) ο Κοζανίδης με σουτ και έτσι βρίσκεται και πάλι μία... ανάσα από την κορυφή. Όσον αφορά την Παναχαϊκή που θα μπορούσε να βρίσκεται μετά το τέλος της 8ης αγωνιστικής επίσης στην πρώτη θέση, αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Ηρακλή Ψαχνών εκτός έδρας και έτσι έμεινε στη τρίτη θέση του πίνακα.
Στο ντέρμπι της Μεγαρίδας ανάμεσα στον Ασπρόπυργο και στον Βύζαντα Μεγάρων νικητής ανεδείχθηκε ο Ασπρόπυργος με 2 – 0 . Στο 67’ ο Λύγκος μετά από γύρισμα του Καλογρίδη έστειλε με «ψαλιδάκι» τη μπάλα στα δίχτυα των «κιτρινόμαυρων» και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι «σφράγισαν» τη νίκη με ένα ακόμα γκολ του Παπανικολάου με σουτστις καθυστερήσεις (93’). Ενώ αξίζει να σημειώσουμε το πέναλτι του Άγγου στο 60’ που απέκρουσε ο Ούλμαν

Στην Ριζούπολη ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε και ισοφάρισε 1 – 1 στο 70’ με τον Βέρμπη τον Πανηλειακό που είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Μπρη από το 39’. Ισόπαλος με το ίδιο σκορ αναδείχτηκε και ο Πλατανιάς Χανίων του Κεραυνού Κερατέας που πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 24’ με τον Λυκούδη , για να ισοφαρίσουν στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι με τον Μαρτσάκη.
Τέλος στο κρητικό ντέρμπι ο Ολυμπιακός Χερσονήσου επικράτησε του Α. Ο. Χανίων με 2 – 1. Στο 3’ ο Βλάχος άνοιξε το σκορ για την Χερσόνησο , στο 17’ ο Τριχιάς ισοφάρισε για τα Χανιά και στο 29’ ο Χαλκιαδάκης να πέτυχει το νικητήριο τέρμα για την Ηρακλειώτηκη ομάδα.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κόρινθος - Ρόδος                                       1 - 0
Ασπρόπυργος - Βύζας Μεγάρων               2 - 0
Ηρακλής Ψαχνών – Παναχαϊκή                  0 - 0
Πλατανιάς - Κεραυνός Κερατέας              1 - 1
Αίας Σαλαμίνας - ΠΑΟ Ρουφ                    1 - 0
Χερσόνησος - ΑΟ Χανιά                          2 - 1
Παναιγιάλειος - Αγία Παρασκευή             1 - 0
Απόλλων Σμύρνης - Πανηλειακός            1 - 1

H βαθμολογία
( Επί 8 αγώνων)

1. Κόρινθος                                     11-7   15
2. ΠΑΟ Ρουφ                                  11-7    14
3. Παναχαϊκή                                    9-5     13
4. Ρόδος                                           9-6     13
5. Αίας Σαλαμίνας                           8-7     12
6. Ηρακλής Ψαχνών                        6-5     12
7. Παναιγιάλειος                              9-9     12
8. Ολυμπιακός Χερσονήσου           8-8     11
9. Αγία Παρασκευή                         9-8     10
10. Απόλλων Σμύρνης                   6-6      10
11. Βύζας Μεγάρων                       5-7       9
12. Ασπρόπυργος                          9-13      9
13. Χανιά                                       6-11      8
14. Πανηλειακός                            4-5        8
15. Πλατανιάς Χανίων                   6-7        7
16. Κεραυνός Κερατέας               6-10       6