Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Aνησυχίες, αλλά και προβληματισμός από σημερινό δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Spiegel για μίζες ύψους 55 εκατ. Ευρώ…

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr

 
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Spiegel, για διοχέτευση 55 εκ. ευρώ πιθανώς ως μίζα, σε Έλληνες αξιωματούχους για την αγορά 4 υποβρυχίων από το 2002-2004,έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν υποχρέωση να πληροφορήσουν άμεσα τους Έλληνες πολίτες ,για την πραγματική διάσταση δημοσιεύματος του Γερμανικού περιοδικού Spiegel, για μίζες ύψους 55 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν για την αγορά 4 υποβρυχίων την περίοδο 2002-2004 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό, οι εταιρείες είχαν σχηματίσει συγκεκριμένο μηχανισμό για σχεδιασμό και την εκτέλεση δωροδοκίας ανώτερων Ελλήνων αξιωματούχων, προκειμένου να αποσπάσουν μεγάλα εμπορικά συμβόλαια για την κατασκευή των 4 νέων υποβρυχίων αλλά και τη συντήρηση παλαιότερων.
Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ασχολείται με την υπόθεση και έχει λάβει όλες της λεπτομέρειες της υπόθεσης από την Εισαγγελία του Μονάχου.
Το Spiegel, όμως υποστηρίζει ότι ύστερα από καταθέσεις υψηλόβαθμων στελεχών στην Εισαγγελία Μονάχου φαίνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και Έλληνας πρώην υπουργός Άμυνας.
Κατόπιν των ανωτέρω, δικαιούνται οι πολίτες της χώρας να πληροφορηθούν για την αντίδραση αλλά και τη θέση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πάνω στο ζήτημα αυτό. Θα ακολουθήσει και Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.
Η Νέα Δημοκρατία σταθερή στη θέση που έχει εκφράσει ο πρόεδρός της κ. Αντώνης Σαμαράς, “όλα στο φως”, εκφράζοντας τις ανησυχίες, αλλά και των προβληματισμό εκατομμυρίων Ελλήνων απαιτεί άμεση τοποθέτηση της κυβέρνησης
».