Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

“Νέο ξεκίνημα” Σαμαρά στο Κατάρ

Antonis-Samaras-Quattar
Για νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών μίλησαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς και του Κατάρ, Σεΐχης Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani, μετά τη συνάντησή τους στην πρωτεύουσα Ντόχα.
Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, καταγράφηκε η αμοιβαία θέληση για επενδυτική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, που θα προχωρήσουν με καθορισμένα βήματα το προσεχές διάστημα.
Οι τομείς που μπήκαν στη συζήτηση ήταν –μεταξύ άλλων- ο τουρισμός, η ενέργεια, ο ηλεκτρισμός, και οι κατασκευές.
Ο κ. Σαμαράς, είπε ότι η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις, ενώ ο ομόλογός του τού Κατάρ είπε ότι κι εκείνοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις (πχ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και ότι αναζητούν σοβαρούς συνομιλητές.
Οι συζητήσεις στους παραπάνω τομείς θα προχωρήσουν στο προσεχές διάστημα και με συνεργασίες μεταξύ των υπουργών των δύο χωρών αλλά και μεταξύ των εταιρειών των δύο χωρών.
Σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν, ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι σαφές πως υπάρχους προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και η θέληση να συζητηθούν και να επιλυθούν. Με τον Τούρκο ομόλογό του, ο κ. Σαμαράς συζήτησε, αλλά επιγραμματικά, μια σειρά από ζητήματα, που θα συζητηθούν περαιτέρω στη συνάντηση του Ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα γίνει στην Άγκυρα στις 5 Μαρτίου.

ysterografa.gr