Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Νίκος Νικολόπουλος: «Η απαξίωση των Ασφαλισμένων του ΙΚΑ δεν έχει τέλος... Η αξιοπρέπεια των ασφαλισμένων δεν μπορεί να αγνοείται τόσο προκλητικά».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ndpress@nd.gr
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011
  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Αχαΐας, Νικόλαος Νικολόπουλος με αφορμή τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των Ασφαλισμένων του ΙΚΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απαξίωση των Ασφαλισμένων του ΙΚΑ δεν έχει τέλος.
Ο Νόμος για την πρωτοβάθμια περίθαλψη ψηφίστηκε. Οι κινητοποιήσεις των γιατρών σταμάτησαν. Η ταλαιπωρία τους είναι μεγαλύτερη από πριν.  Το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού, το γνωστό μας 184, έχει κορεσθεί και από εργαλείο εξυπηρέτησης έχει μετατραπεί σε θεσμό ταλαιπωρίας. Οι περισσότερες ιατρικές ειδικότητες έχουν αναμονή πάνω 50 ημέρες. Οι ασφαλισμένοι  συνωστίζονται καθημερινά σε ουρές, από τα χαράματα, για να εξασφαλίσουν μια επίσκεψη, μια εξέταση, μια συνταγή για φάρμακα. Η σύγχυση με το νέο ερμαφρόδιτο σύστημα επισκέψεων είναι μεγάλη, αντίθετα η  ενημέρωση των πολιτών πλημμελής. Οι ευθύνες του ΙΚΑ και του Υπουργείου Εργασίας είναι ακόμη μεγαλύτερες. Το Υπουργείο και η Διοίκηση του ΙΚΑ πρέπει άμεσα να  κινητοποιηθούν και να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Η φροντίδα της υγείας δεν μπορεί να περιμένει τόσες εβδομάδες.
Η αξιοπρέπεια των ασφαλισμένων δεν μπορεί να αγνοείται τόσο προκλητικά».