Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Πήρε ισοπαλία ο Αστέρας Δερβενίου στη δύσκολη έδρα του ΠΑΣ Κλένια

Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ο Αστέρας Δερβενίου κατάφερε να πάρει την ισοπαλία , με σκορ 2 – 2 , στον δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα του, στο Σολομό με την ισχυρή ομάδα του ΠΑΣ Κλένια. Μάλιστα στο τέλος ο Αστέρας , θα μπορούσε να φύγει με το τρίποντο της νίκης από το γήπεδο του Σολομού .αν ο νεαρός Πεθαίνος ήταν προσεκτικότερος, όταν ο Κουτρούλης τον έβγαλε μόνο του σε πλεονεκτική θέση και αυτός “κλώτσησε αέρα”
Σε όλο τον αγώνα ο Αστέρας δεν έχασε την αυτοκυριαρχία του, ήταν πολύ σωστά οργανωμένος, σημαντική η συνεισφορά σε αυτό του προπονητή του Χριστοδουλόπουλου, και η αγωνιστικότητα των παικτών του ανταμείφθηκε , κάνοντας τους φίλους του Αστέρα να χαμογελούν καθώς είδαν την ομάδα τους να ξεπερνά μια δύσκολη έδρα.
Ο ΠΑΣ Κλένια, με τεχνίτες και έμπειρους παίκτες, έπαιξε και αυτός εξίσου πολύ καλά και βοήθησε στο να διεξαχθεί ένας πολύ όμορφος αγώνας,
Ο ΠΑΣ Κλένια  πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 21’ όταν ο εξαιρετικός Μπαστούνης βρίσκει στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα τον Σπ. Γεώργαρη, ο οποίος με πλασέ περνά την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Κολιμάδη και γράφει το 1 – 0.  Ο Αστέρας αντεπιτίθεται και στο 27’ ο Στεφανάκος και ο Δημόπουλος βρέθηκαν αφύλακτοι στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Στεφανάκος σουτάρει τεχνικά μεν αλλά αδύναμα και ο τερματοφύλακας Γκίκας αναγκάζεται σε εντυπωσιακή εκτίναξη για να αποσοβήσει το τέρμα. Ακολουθεί μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Κλένια με τον Σπ. Γεώργαρη να ξεφεύγει από αριστερά, αλλά πιεζόμενος από τον Δάνη σουτάρει πάνω στον εξελθόντα Κολιμάδη που μπλοκάρει. Στο 42’ σε φάουλ του Δημόπουλου από δεξιά, ο τερματοφύλακας Γκίκας, χωρίς πίεση, χάνει την μπάλα από τα χέρια του με την άμυνα του ΠΑΣ Κλένια να μένει ακίνητη και τον Γερμάνοφ με γυριστό σουτάκι να ισοφαρίζει σε 1 – 1. Ένα τέρμα δώρο του Γκίκα, που ο Γερμάνοφ το εκμεταλλεύτηκε.
Στο β’ ημίχρονο και για ένα 15λεπτο ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία στις κινήσεις και έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες με τους Γερμάνοφ ,Φωλιά και Γερμάνοφ Στο 66’ ο Λεπεντζής ξεκίνησε μια κούρσα από τα δεξιά προς το κέντρο της άμυνας του Αστέρα και κερδίζοντας τυχερά τρεις κόντρες (στη μία οι του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν για χέρι) έστρωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο Χρ. Γεώργαρη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω στον εξερχόμενο Κολιμάδη πετυχαίνοντας μέσα σε πανηγυρισμούς το 2 – 1. Ο Αστέρας δεν το έβαλε κάτω, πέρασε τον Δάνη στην επίθεση και στο 78’ σε σέντρα από τα αριστερά του Μετεβελή, ο Δάνης στο πρώτο δοκάρι πρόλαβε τους αμυντικούς του ΠΑΣ Κλένια που “κόλλησαν” και με γυριστή κεφαλιά πέτυχε το 2 – 2. Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι το τέλος, ο αγώνας απόκτησε άγρια ομορφιά μιας και οι δύο ομάδες κυνήγησαν το νικητήριο τέρμα με τον Αστέρα να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Πεθαίνο που προαναφέρθηκε. Οι του ΠΑΣ Κλένια φώναξαν για ένα μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή του Νιάνγκ επί του Χρ. Γεώργαρη, αλλά δεν είχαν δίκιο, περισσότερο διαμαρτυρήθηκαν λόγω του χρονικού σημείου, παρά για τη φάση μιας και ο Νιάνγκ έκοψε φανερά την μπάλα.
Ο διαιτητής  Παν. Κακριδής καθώς και οι βοηθοί του  Κριτσιώνης και Χρυσάνθου ήσαν σωστοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Γιαννακόπουλος, Μετεβελής, Ρούτσης, Δάνης, Νιάνγκ, Φωλιάς, Δημόπουλος, Στεφανάκος (71’ Μερκούρης), Κουτρούλης, Γερμάνοφ (89’ Πεθαίνος).