Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Στο πλευρό παραγόντων ποδοσφαιρικών σωματείων της Football League σε εκτός έδρας παιχνίδια Νοίκιαζαν «φουσκωτούς» για χούλιγκαν

Νοίκιαζαν «φουσκωτούς» για χούλιγκαν«Ενοικιαζόμενοι» μπράβοι χούλιγκαν εμφανίζονται στο πλευρό παραγόντων ποδοσφαιρικών σωματείων της Football League, με μεροκάματο 50-100 ευρώ, προκειμένου να αποτελέσουν τις εκφοβιστικές «στρατιές» απέναντι στους αντιπάλους.

Η πρόσληψη γινόταν κυρίως στους εκτός έδρας αγώνες, προκειμένου να προστατεύσουν τις αποστολές των ομάδων, να συμμετάσχουν σε επεισόδια στις κερκίδες και ασκώντας «τρομοκρατία» στους αντίπαλους παίκτες να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα του αγώνα υπέρ των «αφεντικών» τους.

Η συγκεκριμένη πτυχή, αν και είναι γνωστή, επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης εκβιασμών καταστηματαρχών, από αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, με κάποιους από τους πρωταγωνιστές των εκβιαστικών ομάδων να έχουν και αυτή την παράνομη δράση.

Ένας 29χρονος, ο οποίος ήταν ύποπτος για την ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι της προέδρου Εφετών κας Παρασκευής Καλαϊτζή, τον Νοέμβριο του 2012 στο Χαλάνδρι, ένας 45χρονος, από τους βασικούς κατηγορουμένους της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλο στο οπαδικό ραντεβού θανάτου της Λ. Παιανίας το 2007, ένας 45χρονος «Κρητικός» (πρόσφατα είχε αναμιχθεί στα διοικητικά ΠΑΕ της περιφέρειας), κατηγορούμενος στο παρελθόν για ανθρωποκτονία, λαθρεμπόριο όπλων, εκβιασμούς και εκρήξεις, μαζί με 30 ακόμη «φουσκωτούς» είχαν κάνει την εμφάνισή τους στις κερκίδες σταδίου της Πελοποννήσου, σε αγώνα κρίσιμο για την κατηγορία, επιτυγχάνοντας με την παρουσία τους το επιθυμητό αποτέλεσμα για τη φιλοξενούμενη ομάδα.

Ο 29χρονος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ως πρωταγωνιστής εκβιαστικών ομάδων σε Αθήνα και Βόλο, ενώ από βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφίες εμφανίζεται στο πλευρό τουλάχιστον δύο προέδρων ομάδων ποδοσφαιρικών σωματείων, πρωταγωνιστώντας σε συμπλοκές στις κερκίδες των σταδίων τις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους.

Η «πληρωμένη» συμμετοχή των εύσωμων ανδρών εμφανίζεται με εικόνες και βίντεο σε τουλάχιστον τρεις αγώνες της περιόδου που πέρασε, καταφέρνοντας… θετικά αποτελέσματα για τις ομάδες που «υποστήριζαν».
Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σε μία τουλάχιστον συνομιλία του 29χρονου υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Ο Α.Τ. φαίνεται να συνομιλεί με άγνωστο προς το παρόν άτομο και να το προτρέπει να στοιχηματίσει σε συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν «σίγουρο». Αυτή η συνομιλία έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία και αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω έρευνας από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα δηλώνει χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε μπράβους-χούλιγκαν να πηγαίνουν όπου βρίσκουν μεροκάματο, ανεξαρτήτως προτιμήσεων ομάδων. Υπήρξε οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, ο οποίος έκανε τον σεκιουριτά-συνοδό ασφαλείας σε αγώνες του ΠΑΟ στη Λ. Αλεξάνδρας»!

Π. ΣΠ / Ελεύθερος Τύπος