Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Εμφάνιση IMG_2192.JPG
Το εργοτάξιο του έργου «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, τμήμα Ευαγγελισμός – Ράχες» στα Τέμπη, επισκέφθηκε ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας  κ. Κώστα Δεσπόπουλο, το Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και από τους εκπροσώπους των παραχωρησιούχων και της κατασκευάστριας εταιρείας, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης από τα Τέμπη, που επισκέφθηκε σήμερα, δήλωσε:

            «Ούτε μια ημέρα χαμένη, ούτε μία ημέρα καθυστέρησης σε έργα υποδομής και πραγματικής ανάπτυξης για την οικονομία της χώρας μας. Η προσοχή μας ως Νέα Δημοκρατία θα είναι στραμμένη διαρκώς σε αυτό το έργο, διότι είναι έργο τεράστιας εθνικής σημασίας με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για ολόκληρη τη χώρα και αντιλαμβάνεται κανείς τη σπουδαιότητα και το μέγεθός του μόνο όταν βρεθεί επιτόπου, σε ένα έργο όπου με την ολοκλήρωσή θα αποτελεί μεταξύ άλλων, τη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων.

Επιπλέον ο κ. Λ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις του αν/τη Υπ. Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη για το θεσμό των ΣΔΙΤ, λέγοντας:
            «Η πολιτική του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη για αναστολή όλων των διαδικασιών κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση θέτοντας προσκόμματα ακόμη και στις ελάχιστες ανάσες επιχειρηματικότητας και ιδιωτικής χρηματοδότησης που έχουν απομείνει στη χώρα μας. Δίχως αυτές, η υλοποίηση μεγάλων δημοσίων έργων καθίσταται ένα πολιτικό κείμενο, δίχως τεκμηρίωση, δίχως σχεδιασμό-προγραμματισμό και δίχως χρηματοδότηση.
            Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι το μέλλον των έργων είναι οι παραχωρήσεις και τα έργα ΣΔΙΤ, καθώς αυξάνονται οι ροές χρηματοδότησης για τις μεγάλες υποδομές της Χώρας μας. Το ΣΕΣ 2014-2020 φέρνει ένα σημαντικό ποσό της τάξης των 4,2 δις για έργα υποδομών και περιβαλλοντικά, ποσό το οποίο δεν είναι σε θέση να καλύψει ούτε καν την ολοκλήρωση σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η συμμετοχή ιδιωτών-επενδυτών είναι -μαζί με τα δημόσια χρήματα- αναγκαία για την κατασκευή και συντήρηση έργων που δεν μπορούν να προχωρήσουν με τη μικρή δημόσια συμμετοχή που είναι διαθέσιμη στην παρούσα χρονική περίοδο.»

Ο κ. Λ. Αυγενάκης στη συνέχεια της διήμερης περιοδείας του επισκέπτεται την Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.