Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Υπερψηφίστηκε η έκθεση για τη γαλάζια οικονομία, εισηγήτρια του ΕΛΚ η Μαρία Σπυράκη



http://www.mariaspyraki.gr/wp-content/uploads/2015-05-15-22.36.27.jpg

Υπερψηφίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Έκθεση για τη Γαλάζια Οικονομία, στην οποία η Μαρία Σπυράκη είναι εισηγήτρια εκ μέρους τους Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Μαρίας Σπυράκη, η οποία εξέφρασε το Ε.Λ.Κ. ο κύριος όγκος της χρηματοδότησης για τη Γαλάζια Οικονομία θα πρέπει να επενδυθεί στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, της έρευνας και του τουρισμού.

Στο τελικό κείμενο της Έκθεσης συμπεριλαμβάνεται η βασική θέση της κας Σπυράκη ότι για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Γαλάζια Οικονομία, θα πρέπει τα κράτη μέλη να θέσουν το κάθε ένα τις δικές τους στοχευμένες προτεραιότητες, ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διατίθενται και να αυξήσουν την αποδοτικότητα  της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας  έκανε επίσης δεκτές τις προτάσεις της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού σχετικά με τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, για τον οποίο η κα Σπυράκη προτείνει να δοθεί έμφαση στην τεχνική της τροποποίησης χρήσης των πλοίων (retrofitting), καθώς  και σχετικά με τον τουρισμό, όπου η κα Σπυράκη προτείνει ειδικές προβλέψεις με έμφαση στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη σύνδεσή της με τον πολιτιστικό τουρισμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο 40% του πανευρωπαϊκού τουρισμού και συμβάλει κατά μεγάλο ποσοστό στο 5% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.