Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 15χρονου που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο τροχαίο στη Κυπαρισσία

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/lkuparisia-kideia-2.jpg
 

Βούρκωσε όλη η Κυπαρισσία κατά την Εξώδιο Ακολουθία του 15χρονου μαθητή που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης κάτω από βαθιά θλίψη και οδύνη.
Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι οι συμμαθητές του 15χρονου Νίκου αποχαιρέτισαν για πάντα τον φίλο τους που σκοτώθηκε στο φρικτό τροχαίο έξω από την Κυπαρισσία.
Μαζί τους οι καθηγητές, εκπαιδευτικοί από άλλα

σχολεία της Κυπαρισσίας και της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πλήθος πολιτών.  Αποχαιρέτησαν για την τελευταία του κατοικία τον νεαρό που έφυγε πρόωρα από την ζωή, ενώ συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές της οικογένειάς τους καθώς ο άτυχος νεαρός ήταν μοναχοπαίδι. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στην Αγία Τριάδα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομου.
Από κει η βουβή πομπή συνόδευσε τον Νίκο στο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου.
Τραγική φιγούρα η μητέρα του. Η γυναίκα που μέσα σε μια στιγμή έχασε το μοναχοπαίδι της. Υποβασταζόμενη από τον αδελφό της οδήγησε το μοναχογιό της στην τελευταία του κατοικία.
Το δράμα που συγκλονίζει την Κυπαρισσία θα έχει ακόμα δύο πράξεις. Αυτή ήταν η πρώτη κηδεία. Ακόμα δεν έχουν κηδευτεί οι δύο του φίλοι Χρήστος και Ενρίκο που ήταν μαζί του στη μοιραία βόλτα. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας που εξέφρασε την βαθιά του θλίψη, αναβάλλονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στις αρχές του μήνα.

Μία γυναίκα από την Κυπαρισσία ανέφερε: «Τα γνωρίζαμε…Ήταν καλά παιδιά, είμαστε όλος ο κόσμος συγκλονισμένος».
Και τα τρία παιδιά ήταν αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας, που τα αποχαιρετά με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook: «Ο Α.Ο Κυπαρισσίας με πόνο ψυχής αποχαιρετά τους τρεις νεαρούς αθλητές του, Χρήστο Μιρτάι, Νίκο Τριαλώνα και Ενρίκο Μπουζάνι που τόσο απρόοπτα και άδικα έφυγαν από κοντά μας. Στις οικογένειες των τριών αγγέλων μεταφέρουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση μας στο πένθος τους».
«Η μητέρα του Νικόλα είναι εργαζόμενη στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Όπως επίσης και η θεία του που είναι Προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν πάρα πολύ δύσκολες. Μια μητέρα που εργάζεται στο νοσοκομείο έψαχνε να βρει το παιδί της μέσα στους χώρους του νοσοκομείου και να μάθει σε ποια κατάσταση είναι. Είχε ένα μοναχοπαίδι και το έχασε…» λέει ο Παναγιώτης Μπασάκος, διοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
«Ήταν πολύ σκληρό να βλέπεις όλους τους μαθητές, διακόσια παιδιά του ΕΠΑΛ να είναι εκεί και να κλαίνε. Να είναι απαρηγόρητα και συγκλονισμένα από τον χαμό των τριών συμμαθητών τους.
Είναι σκηνές που δεν τις έχω ξαναζήσει. Και πιστέψτε με έχω μακρά θητεία στη διοίκηση. Και εύχομαι να μην τις ζήσει κανένας συνάδελφος και να μην τύχουν πουθενά σε κανέναν άλλο.  
Επίσης ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για μας, γιατί παρότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν δεν κατορθώσαμε να ζήσει το τρίτο παιδί. Υπάρχει τουλάχιστον μερική ικανοποίηση γιατί σώσαμε τον οδηγό του άλλου οχήματος. Είναι εκτός κινδύνου.Όπως να έχετε υπόψιν σας ότι στο σημείο που έγινε το τροχαίο, σε αυτή την περιβόητη στροφή, έχει ξεκληριστεί οικογένεια ολόκληρη, δεν είναι δηλαδή το μοναδικό πολύνεκρο τροχαίο. Έχει σκοτωθεί κι άλλος ένας νέος πριν 3-4 χρόνια. Είναι μια δημόσια έκκληση, επιτέλους να κοιτάξουν οι αρμόδιοι να το φτιάξουν…» καταλήγει ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Όλοι μιλούν για τρία καλά παιδιά. Κανείς δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι δεν θα τους ξαναδούν.
Οι συμμαθητές του Νίκου, του Χρήστου και του Ενρίκο είναι σε άθλια κατάσταση. Στο 1ο ΕΠΑΛ ψυχολόγος, διορισμένη από το κράτος, προσπαθεί να στηρίξει τους μαθητές που έχασαν σε μια στιγμή τους φίλους τους. Άλλα παιδιά είναι σε άρνηση. Άλλα κλαίνε συνέχεια…


Ο Δήμος Τριφυλίας έπειτα από το πολύνεκρο δυστύχημα σύμφωνα με σημερινή απόφαση που υπογραφεί ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κατσίβελας αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση των τάφων και το δικαίωμα χρήσης αυτών πέραν της τριετίας για την ταφή των ανήλικων μαθητών.
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρει, μεταξύ άλλων, «Τον πόνο των γονέων και των οικείων, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος, όπως και ολόκληρης της κοινωνίας. Καμαρώναμε τα παιδιά και προσδοκούσαμε ότι παρέα με τους συνομήλικους του θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Η πίκρα μας πλησιάζει την πίκρα των γονέων και των συγγενών. Διαβεβαιώνουμε τους γονείς ότι στον αδυσώπητο πόνο τους ο Δήμος είναι δίπλα τους».
Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις πρώτες στιγμές μετά το τροχαίο.
Όταν ακούστηκαν οι πρώτοι ψίθυροι ότι στο μοιραίο όχημα επέβαιναν τα τρία παιδιά «τους παίρναμε τηλέφωνο και δεν απαντούσαν» λέει. «Στα 28 χρόνια που υπηρετώ τέτοιο περιστατικό πρώτη φορά ζω» προσθέτει ο διευθυντής. «Μαθήματα δεν έγιναν σήμερα, συζητούσαμε με τα παιδιά στις τάξεις για όσα τραγικά συνέβησαν»,καταλήγει ο κύριος Δράκος. Στη συνέχεια όλοι μαζί πήγαν στην κηδεία του 15χρονου Νίκου.
Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα κηδευτεί ο Χρήστος. Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί την Παρασκευή όπου θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία και ο τρίτος 15χρονος, ο Ενρίκο…

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σήμερα (σ.σ. χθες)19.11.2018 το πρωί, στο 65ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Πύργου- Μεθώνης, Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 48χρονος αλλοδαπός και Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ανήλικος αλλοδαπός και στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο (2) ανήλικοι, ημεδαπός και αλλοδαπός, αντίστοιχα, συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο (2) ανήλικων επιβατών και τον τραυματισμό των δύο (2) οδηγών των οχημάτων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου σήμερα (19.11.2018) το απόγευμα, ο ανήλικος υπέκυψε στα τραύματα του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

 kyparissianews