Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Το «πράσινο» όνειρο της Βελημαχίτη στη Νεμέα




Η νέα ζωή της έχει χρώμα... πράσινο και πολλά οικολογικά ενδιαφέροντα! Η ηθοποιός Ειρήνη Βελιμαχίτη, που πριν από εννέα χρόνια έγινε πρώτο θέμα λόγω της απαγωγής της, είναι η δημιουργός του οικολογικού θεάτρου «Green Theatre» στη Νεμέα, που αρχίζει να λειτουργεί το Σάββατο.
«Γυρίζω νέα σελίδα στη ζωή μου και κάνω μια καινούργια επαγγελματική αρχή φτιάχνοντας αυτό το θέατρο που είναι όνειρο ζωής...» εξομολογείται η Βελιμαχίτη στα πρόσωπα του στενού της περιβάλλοντος.
Η ηθοποιός που πρωτογνωρίσαμε από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά του Νίκου Φώσκολου «Καλημέρα ζωή» δεν θέλει να μιλάει καθόλου για την εφιαλτική περιπέτεια που έζησε τον Οκτώβριο του 2001, όταν κάποιοι την απήγαγαν και χτύπησαν βάναυσα τον σύζυγό της, που βρισκόταν σε καφενείο στις Αρχαίες Κλεωνές. Τον Απρίλιο του 2009 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου εξέδωσε καταδικαστική απόφαση εναντίον των κατηγορουμένων.

«Η Ειρήνη Βελιμαχίτη στην τοποθεσία Αρχαίες Κλεωνές του δήμου Νεμέας -εκεί δηλαδή που έζησε τις χειρότερες στιγμές της ζωής της- έχτισε αυτό το εκπληκτικό θέατρο. Θέλοντας να... ξορκίσει τις κακές αναμνήσεις της έφτιαξε με πολύ μεράκι και αγάπη αυτόν τον πανέμορφο θεατρικό χώρο στα πρότυπα του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, που έχει αμφιθεατρική σκηνή και άρτια ακουστική...» λέει στην «Espresso» συνεργάτιδά της. Η ίδια μας ενημερώνει ότι ο χώρος, σεβόμενος το περιβάλλον, θα λειτουργεί με εναλλακτικές πηγές ενέργειας και ένα από τα μηνύματα που πρόκειται να διαδώσει είναι η ανακύκλωση. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι οι θεατές του θα μπορούν από τις κερκίδες να θαυμάσουν τον μεγαλύτερο κάμπο της κεντρικής Κορινθίας με τα καταπράσινα βουνά γύρω-γύρω και τη φωτισμένη τη νύχτα Ακροκόρινθο.

Το «Green Theatre» της Ειρήνης Βελιμαχίτη κάνει έναρξη καλοκαιρινού προγράμματος το Σάββατο -είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- με ένα μουσικό αφιέρωμα στο λαϊκό, το ρεμπέτικο και το δημοτικό τραγούδι, στο οποίο συμμετέχουν ο Παναγιώτης Λάλεζας, η Μαριώ και ο Λάμπρος Καρελάς.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ