Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ευτυχώς... τελείωσε!

Τρομακτική η Μπαρτσελόνα
αντί για 10 – 1 μόνο 5 – 1
τον Πάναθηναικό που έμεινε σε ρόλο θεατή!


Η λέξη «υπόκλιση» είναι λίγη για την Μπαρτσελόνα που στο... ρελαντί νίκησε με 5-1 τον Παναθηναϊκό! Ενδεικτικό; 216 επιτυχημένες πάσες οι Καταλανοί, 22 οι «πράσινοι»! Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο! Ο Παναθηναϊκός πίστεψε για... δύο λεπτά στο θαύμα.

Τόσο κράτησε το προβάδισμα που πήρε στο 20’ με τον Γκοβού, η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε αμέσως (22’) με τον Μέσι και στη συνέχεια ο Αργεντίνος πήρε τη «μπαγκέτα» του και άρχισε τη «σύνθεση». Η αλλιώς τα όργια! Εκανε ό,τι ήθελε και δεν... ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, πέρναγε, ξαναπέρναγε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και σημείωσε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, εξαιρετικά. Στην επανάληψη έχασε ευκαιρίες, έχασε πέναλτι (το έπιασε ο Τζόρβας), σημάδεψε σε μια φάση δις το δοκάρι, και ο Πέδρο έκανε το 4-1, έκανε την ασίστ για το τελικό 5-1 του Ντάνι Αλβες, έκανε τα πάντα, μπορούσε να πετύχει άλλα 3-4 γκολ, εύκολα.
Και πως να πιάσουν οι προσευχές, είτε τις έκανε είτε όχι ο Νίκος Νιόπλιας...
Ο Παναθηναϊκός κάπως έτσι το φανταζόταν το παιχνίδι, αλλά το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματική «αιχμαλωσία». Η κατοχή της μπάλας έφτασε το 75-25, φυσικά υπέρ των Καταλανών, που έδιναν το τέμπο όπως και όποτε ήθελαν. Και ήταν γρήγορο τέμπο, με εναλλαγές της μπάλας πότε από αριστερά και πότε από δεξιά. Ειδικά από εκεί, ο Βύντρα αδυνατούσε να... κοιτάξει τους Ντάνι Άλβες και Πέδρο και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Και ξαφνικά, η παραίσθηση! Ο Τζόρβας έκανε το βολέ, ο Σισέ με φοβερό τακουνάκι στον αέρα πέταξε τη μπάλα στον κενό χώρο για τον Γκοβού, που άντεξε στο τζαρτζάρισμα του Αμπιντάλ και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1 για τον Παναθηναϊκό στο 20’, «βάζοντας» φωτιά στην «πράσινη» εξέδρα. Για να πιστέψει μία ομάδα στο θαύμα, θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να κρατήσει για μερικά λεπτά καλά στην άμυνα και να μεταφέρει εκνευρισμό στο «θηρίο».
Ομως η Μπαρτσελόνα αντέδρασε αμέσως, στο 22’, αφού οι Καντέ και Βύντρα δεν κατάλαβαν πως έφτασε η πάσα-κομπιούτερ του Τσάβι στον Μέσι. Ο Αργεντίνος «έσκαψε» πάνω από τον Τζόρβα και ήρθε το 1-1, «πρελούδιο» του τι θα επακολουθούσε.
Και στο 32’, ο Μαρίνος δεν άκουσε τον Τζόρβα που του φώναξε για να αφήσει τη μπάλα, παραχώρησε κόρνερ και από την εκτέλεση αυτού, ο Μπουσκέτς πήρε την κεφαλιά και ο Βίγια ανενόχλητος στο πίσω δοκάρι σημείωσε το 2-1. Ετσι απλά και ως το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Μέσι «κατεδάφισε» το δοκάρι στο 42’ πριν πετύχει, με τρόπο «κινηματογραφικό» στο 44’ και εναλλαγές έξι πασών, το 3-1, σκορ ημιχρόνου. Η Μπαρτσελόνα έβγαλε πολλές τέτοιες φάσεις, αλλά αυτή του τρίτου γκολ ήταν για Οσκαρ. Μέσι τη μπάλα, πάσα στον Τσάβι. Ξανά Μέσι, έδωσε στον Πέδρο. Ξανά Μέσι, μπήκε κάθετα στην περιοχή, οι Καντέ και Μπουμσόνγκ σαν να μην υπήρχαν και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, στο 44’.

Στην επανάληψη, το ίδιο σκηνικό. Οι Πράσινοι έκαναν αγωνιώδη προσπάθεια για να κρατήσουν το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα. Ο Μέσι ήταν συγκλονιστικός σε κάθε του ενέργεια, δημιουργούσε, εκτελούσε, έχασε μέχρι και πέναλτι στο 55’, προσπάθησε να σκοράρει από το σημείο... μηδέν. Η μπάλα χτύπησε διαδοχικά και στα δύο δοκάρια και ο Πέδρο στην άδεια εστία σημείωσε το 4-1 στο 77’. Και στην εκπνοή, (93΄) Καταλανικά... όργια και πάλι, η μπάλα άλλαξε... εκατό πόδια και πάλι από το «γλυκό» πόδι του Μέσι έφτασε στον Ντάνι Αλβες, που με κεφαλιά στην έξοδο του Τζόρβα σημείωσε το τελικό 5-1.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντ. Αλβες, Πικέ (75’ Μιλίτο), Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Τσάβι (78’ Μασεράνο), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Βίγια (69’ Μπόγιαν), Πέδρο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Κατσουράνης (65’ Καραγκούνης), Λέτο (80’ Νίνης), Γκοβού (70’ Λουίς Γκαρσία), Σισέ.

*Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Κοπεγχάγη νίκησε 1-0 την Ρούμπιν Καζάν στη Δανία. Οι «πράσινοι» υποδέχονται στις 29 Σεπτεμβρίου τους Δανούς στο ΟΑΚΑ.