Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Προς αναδιάρθρωση η Γ' Εθνική με τη δημιουργία ενός ομίλου των 20 ομάδων

Η πρόταση των ομάδων του 2ου ομίλου της Football League 2 για αποχή από τους αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν προς το παρόν μπαίνει στο συρτάρι. Αυτό τουλάχιστον αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της λίγκας, καθώς μια τέτοια κίνηση κρίθηκε ότι δεν μπορεί να έχει οφέλη για τους συλλόγους.
Πάντως, η διοργανώτρια αρχή δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, τη στιγμή μάλιστα που βλέπει τις περισσότερες ομάδες να... αργοσβήνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της λίγκας Σπύρος Καλογιάννης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της κατηγορίας.
Ο ισχυρός άνδρας της Football League και Football League 2 επεξεργάζεται πλάνο που προβλέπει τη δημιουργία ενός ομίλου των 20 ομάδων σε βάθος μια διετίας ή τριετίας, ενώ υπάρχει σκέψη για την είσοδο κριτηρίων βιωσιμότητας, ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις ομάδων που αποχωρούν από το πρωτάθλημα μεσούσης της περιόδου.
Βέβαια, όλα αυτά πρέπει να εγκριθούν από την ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΟ, που πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο και η οποία πέρυσι είχε ανάψει «κόκκινο φως» στο σχέδιο της Ενωσης Β’-Γ’ Εθνικής για αναδιάρθρωση της κατηγορίας.
Εκτός από μακροπρόθεσμες σκέψεις, υπήρξαν και κάποιες αποφάσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η δημιουργία εξαμελούς επιτροπής (τρεις πρόεδροι ομάδων από κάθε όμιλο), η οποία αρχικά θα έχει συνάντηση με τον ΠΣΑΠ ώστε να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με την πλευρά των ποδοσφαιριστών, αλλά και με τον ΟΠΑΠ, που αποτελεί το βασικό χορηγό του πρωταθλήματος.
Μάλιστα η συνάντηση με τους ανθρώπους του οργανισμού θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς οι ομάδες θεωρούν το ποσό των 40.000 ευρώ πολύ μικρό για τις ανάγκες και τα έξοδα που έχουν κατά τη διάρκεια μιας σεζόν και σίγουρα θα επιδιώξουν να λαμβάνουν κάτι παραπάνω. Παράλληλα, σε μία από τις επόμενες αγωνιστικές οι αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν με δεκάλεπτη καθυστέρηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που υπάρχουν στη Football League 2. Να θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και την πρώτη αγωνιστική στη Super League, έπειτα από απόφαση του ΠΣΑΠ για τη βία στα ελληνικά γήπεδα.