Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Νέος Πρύτανης του ΕΚΠΑ εξελέγη ο Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος

Με απόλυτη πλειοψηφία εξελέγη σήμερα, ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θάνος Δημόπουλος. Με ποσοστό 57% και 844 ψήφους, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κατάφερε από τον πρώτο γύρο να διακριθεί κατά την ηλεκτρονική ψηφοφορία που διεξήχθη, και να αναλάβει στον πρυτανικό θώκο του Ιδρύματος για την επόμενη τετραετία.

«Αντίπαλοι» του ήταν η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Αθηνών κ. Ελένη Καραμαλέγκου, η οποία συγκέντρωσε 319 ψήφους και ο Ιωάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Πληροφορικής
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρέσχε η ηλεκτρονική πλατφόρμα «ΖΕΥΣ», επί συνόλου 1.834 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ψήφισαν 1.468 εκλογείς.
Οι υποψήφιοι, κατ' αλφαβητική σειρά, έλαβαν τις εξής ψήφους:
• Δημόπουλος Μελέτιος-Αθανάσιος: 844 (οκτακόσιες σαράντα τέσσερις)
• Ιωαννίδης Ιωάννης: 270 (διακόσιες εβδομήντα)
• Καραμαλέγκου Ελένη: 319 (τριακόσιες δέκα εννέα)
• Λευκά: 35 (τριάντα πέντε).
Συνεπώς ο Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, λαμβάνοντας 844 ψήφους συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοφόρων και συνεπώς εξελέγη Πρύτανης.
Ο κ. Δημόπουλος είναι πρόεδρος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της πανεπιστημιακής Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΠΓΝΑ Αλεξάνδρα» που ανήκει στην Ιατρική Σχολή.
Ο κ. Δημόπουλος θα καλύψει το «κενό» που άφησε ο βουλευτής –πλέον- της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος είχε εκλεγεί πρύτανης του ΕΚΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2014, παραιτήθηκε όμως για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ.