Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Κινδυνεύουν με υποβιβασμό Αστέρας Τρίπολης και Κέρκυρα

Μετά την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου, οι Αρκάδες και οι “Φαίακες θα καθίσουν στο εδώλιο της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας - από τον Σεπτέμβρη- κινδυνεύοντας με υποβιβασμό, αφού οι πρόεδροι τους εμπλέκονται σε “στημένα” παιχνίδια.H «Eξέδρα» αποκάλυψε χθες (31/07) τις νέες διώξεις του Σεπτεμβρίου και το γεγονός ότι δύο ομάδες θα καθήσουν στο εδώλιο της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Πρόκειται σύμφωνα με το σημερινό φύλλο, για τις Κέρκυρα και Αστέρα Τρίπολης οι οποίες εμπλέκονται σε στημένα ματς, και οι παράγοντές του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Εξέδρα" ο Αστέρας Τρίπολης εμφανίζεται στα ύποπτα παιχνίδια της UEFA στις 28 Μαρτίου 2010, όταν κέρδισε στο γήπεδο του τον Πανθρακικό με 3-1. Το σύστημα της ΟΥΕΦΑ χαρακτηρίζει το ματς ως "διεφθαρμένο".
Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Δημήτρης Μπάκος και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος κατηγορούνται ήδη για α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, με βάση το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου.
Η Κέρκυρα εμφανίζεται στα ύποπτα ματς της OΥΕΦΑ στις 12 Απριλίου 2009, όταν έχασε από την Καστοριά στο γήπεδο της με 2-1. Ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Λυμπάντσης και ο πρώην ιδιοκτήτης Σπύρος Καλογιάννης κατηγορούνται για α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, με βάση το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου.
Επίσης, διώκεται από την κυρία Παπανδρέου ο γενικός αρχηγός Νίκος Λυράκης για α) παράβαση του αθλητικού νόμου, β) απάτη σε θέματα στοιχηματισμού και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.