Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ένας νεκρός και 50 εγκλωβισμένοι σε κτίριο που κατέρρευσε στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής


Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 26 ακόμη διασώθηκαν μετά την κατάρρευση της στέγης ενός υπό ανέγερση εμπορικού κέντρου κοντά στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, ενώ πολλοί ακόμη παραμένουν εγκλωβισμένοι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Είκοσι έξι άνθρωποι διασώθηκαν, ένας πέθανε", δήλωσε η Μάντι Γκόβεντερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τόνγκαατ, του μεγαλύτερου προαστίου του Ντέρμπαν.

"Η πλειονότητα όσων παραμένουν παγιδευμένοι στο εσωτερικό του κτιρίου είναι εργάτες. Πρόκειται για ένα υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο", πρόσθεσε, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό των εγκλωβισμένων.

Σύμφωνα με τον Κρις Μπότα, εκπρόσωπο της ιδιωτικής εταιρείας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Netcare 911, που επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός νεκρού, "29 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και περίπου 50 αγνοούνται".

Η ιδιωτική εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών ER24 ανέφερε επίσης ότι "έως 50 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο εμπορικό κέντρο του Τόνγκαατ".

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sapa, πλάκες τσιμέντου πάχους περίπου 45 εκατοστών κατέρρευσαν σε μια επιφάνεια μήκους περίπου εκατό μέτρων.