Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ομιλία του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου. Στην ομιλία του ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έρχεται για μια ακόμη φορά στο Κοινοβούλιο να ζητήσει ψήφο σε ένα νομοσχέδιο που στοχοποιεί ξανά τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Μέχρι το τέλος του 2012 έχει ζητήσει εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, έκτακτες εισφορές, ειδικά τέλη, τέλη στα ακίνητα, περαιώσεις, τέλη κυκλοφορίας, 17 χαράτσια συνολικά, που σίγουρα θα οδηγήσουν τα ελληνικά νοικοκυριά σε στάση πληρωμών. Τώρα, σε αυτό το νομοσχέδιο, ζητάει κι άλλα, με τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ και με την περικοπή των φοροαπαλλαγών. Και τα ζητάει πάντα από τους ίδιους, χωρίς καμία δικαιοσύνη, χωρίς καμία αναλογικότητα. Διότι η περικοπή των φοροαπαλλαγών θα επηρεάσει βαρύτερα τον οικογενειάρχη των 30.000 ευρώ, που έχει να πληρώσει στεγαστικά δάνεια, φροντιστήρια, γιατρούς, ασφάλειες, θα επηρεάσει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι και οι ανάπηροι.
Και βεβαίως αυτό είναι ένα μόνο από τα δεινά αυτού του νομοσχεδίου. Ένα άλλο είναι οι περικοπές στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές και το κούρεμα του εφάπαξ. Αυτοί που εργάστηκαν, πλήρωσαν εισφορές, είχαν κρατήσεις όλα αυτά τα χρόνια, με δέκα γραμμές ενός νόμου χάνουν τα χρήματά τους, έτσι απλά. Ακόμα βαρύτερες περικοπές θα υποστούν όσοι έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης το 2011, και οι συνταξιούχοι κάτω των 55. Και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν δικαστικές προσφυγές από πολίτες ενάντια σε αυτές τις κρατικές αυθαιρεσίες.
Άλλο κεφάλαιο, βαθμολόγιο και μισθολόγιο – «φτωχολόγιο», όπως το χαρακτήρισε ο συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν και υπερβολικοί μισθοί και παράλογα επιδόματα. Αυτές όμως τις υπερβολές τις δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, κάθε φορά που ήταν Κυβέρνηση ήθελε να φανεί αρεστό στις συντεχνίες και να καλοπιάσει τους κομματικοδίαιτους συνδικαλιστές, και οι οποίοι σιωπούσαν όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και έπιαναν δουλειά μόνο επί Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας. Η νέα πραγματικότητα είναι ότι ο βασικός καθαρός μισθός διαμορφώνεται σε επίπεδο απόλυτης φτώχειας – 660 ευρώ για τον πρωτοδιόριστο καθηγητή.
Σε ό,τι αφορά το βαθμολόγιο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και φιλοδοξεί να κάνει κουμάντο στο δημόσιο. Το απέδειξε με την τροπολογία στο άρθρο 28, όπου μειώνει τον χρόνο παραμονής μόνο στη β’ και στη γ’ βαθμίδα. Αυτό σημαίνει ότι οι μόνοι ευνοημένοι είναι εκείνοι που προσλήφθηκαν τη δεκαετία του ’80. Αυτοί θα αναλάβουν τώρα τις θέσεις ευθύνης, και όλοι υπόλοιποι θα μείνουν στάσιμοι στα κατώτερα κλιμάκια. Επιστρέφουμε σε εποχές Κουτσόγιωργα, όταν σε μια νύχτα απολύθηκαν οι τότε γενικοί διευθυντές και στη θέση τους εγκαταστάθηκε το βαθύ κομματικό κράτος.
Αυτή η Κυβέρνηση δεν εξαθλιώνει απλά τον ελληνικό λαό, τον περιγελά, τον παραπλανά, τον εμπαίζει. Η πολιτική της κοινωνικής τρομοκρατίας και το επιχείρημα «ψηφίστε ή χανόμαστε» πλέον δεν πείθει κανέναν. Όταν ήρθε το Μεσοπρόθεσμο, ο ένας αντιπρόεδρος, στον ρόλο του κακού, απειλούσε με εικόνες χάους. Την ίδια στιγμή, ο άλλος αντιπρόεδρος, στο ρόλο του καλού, έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για τη βαρβαρότητα των μέτρων. Όταν μπήκε το έκτακτο τέλος στα ακίνητα, ο κύριος Πάγκαλος, με τα 58 ακίνητα, είπε ότι δεν έχει να πληρώσει και ζήτησε από τον άλλο αντιπρόεδρο, με τις οικογενειακές καταθέσεις, να τον συλλάβει. Τώρα, τρεις Υπουργοί δημοσίευσαν ένα δήθεν μανιφέστο, αφού πήραν την άδεια του Πρωθυπουργού.
Καλώ τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ να μην συμμετέχουν άλλο σε αυτόν τον εμπαιγμό, που προσβάλει και τις θυσίες και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Όσοι εκφράζουν στα κομματικά τους όργανα αντιρρήσεις, οφείλουν να τις υποστηρίξουν και στο κοινοβούλιο. Και να τις υποστηρίξουν όχι μόνο καταψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο, αλλά καταψηφίζοντας και αυτούς που το επινόησαν.»