Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Άγρια επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον ΠΑΜΕστο Σύνταγμα - Νεκρός, τραυματίες



Από σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντεξουσιαστών που επιτέθηκαν σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, με μάχες σώμα με σώμα,ένα νεκρό 53χρονο διαδηλωτή(δείτε το θέμα), δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση και περισσότερους από 40 τραυματίες συνολικά, αμαυρώθηκαν οι μαζικές διαδηλώσεις των εργαζομένων στην πλατεία Συντάγματος, για δεύτερη ημέρα.
Λίγο μετά το μεσημέρι και ενώ οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ είχαν αποκλείσει την πλατεία Συντάγματος, ομάδα 200-500 αντεξουσιαστών επιχείρησαν να διασπάσουν τις ομάδες περιφρούρησης της πορείας με πέτρες και βόμβες μολότοφ. Περισσότερο από μία ώρα και με εντυπωσιακή απουσία της αστυνομίας, διήρκεσαν οι άγριες συμπλοκές μεταξύ των κουκουλοφόρων και των ομάδων περιφρούρησης της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους.
Μετά τη λήξη των επεισοδίων μεταξύ ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρων, όπου οι πρώτοι «κράτησαν» τις θέσεις τους στην πλατεία Συντάγματος, στην περιοχή της Ερμού, Μητροπόλεως, Σταδίου και Φιλελλήνων, δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους με εκτεταμένη χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα έγινε τόσο αποπνικτική, ώστε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την πλατεία Συντάγματος, την οποία πλέον «κατέλαβαν» στη συνέχεια τα ΜΑΤ. Τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων συνεχίστηκαν στους παράπλευρους δρόμους.
ΚΚΕ: Προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση
 «Τη δράση συντεταγμένων μηχανισμών» σε βάρος του ΠΑΜΕ στόχο έχει να συκοφαντήσει το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, κατήγγειλε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη Βουλή, Σπύρος Χαλβατζής. Δράση, που όπως είπε, θα αποκρουστεί από ακόμη μαχητικότερο εργατικό κίνημα και ΚΚΕ.
Η πρόεδρος του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της κατήγγειλε τις «δολοφονικές επιθέσεις των κουκουλοφόρων» εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ και τόνισε ότι η συντονισμένη επίθεση απέτυχε. Χαρακτήρισε την επίθεση «προσχεδιασμένη», τους κουκουλοφόρους ως υποστηριζόμενους από «κρατικές και παρακρατικές οργανώσεις».

Επίσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και του ραδιοφωνικού σταθμού (προσκείμενου στον ΣΥΡΙΖΑ) «Στο Κόκκινο», διότι έκαναν λόγο για «εμφύλιο» στο Σύνταγμα και κατηγόρησαν το ΠΑΜΕ ότι θεωρεί ιδιοκτησία του Σύνταγμα.

Για τη στάση της Αστυνομίας, η κ. Παπαρήγα ίπε ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να επέμβει γιατί θα γίνονταν χειρότερα τα πράγματα.
ΠΑΜΕ: Θα τους κόψουμε το χέρι
Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει για τα επεισόδια:
«Δυνάμεις εχθρικές στο εργατικό και λαϊκό κίνημα επιχείρησαν να χτυπήσουν και να προβοκάρουν τη μεγάλη διαδήλωση έξω από τη Βουλή. Το ΠΑΜΕ, τα σωματεία, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, τους αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα. Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί άνοιξαν λογαριασμούς με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Ας έχουν υπόψη τους ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη και την πείρα, για να τους κόψει το χέρι».
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια αλλά και τα σχόλια της κ. Παπαρήγα σε βάρος του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Για μια ακόμη φορά συγκεκριμένες ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να στραφούν εναντίον δυνάμεων του κινήματος. Την αντικειμενικά προβοκατόρικη δράση τους την γνωρίζουμε και την έχουμε  καταδικάσει.

Σε σχέση με τις σημερινές δηλώσεις της κας Παπαρήγα, το μόνο σχόλιό μας είναι πως σήμερα οι διαχωριστικές γραμμές δεν είναι ανάμεσα στις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος.
Τούτη την ώρα αυτό που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος είναι ενότητα και κοινός αγώνας απέναντι στον κοινό εχθρό και όχι τεχνητή αντιπαλότητα.
Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία με τον ενωτικό τους αγώνα μπορούν να πετύχουν μια ιστορική νίκη ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Ας δώσουμε όλοι και όλες τις δυνάμεις μας σ΄ αυτό το στόχο».
Η διαδήλωση των εργαζομένων
Νωρίτερα, μπροστά από τη Βουλή είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά, χιλιάδες άνθρωποι που συμμετείχαν τόσο στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ όσο και στην κοινή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Για δεύτερη ημέρα, πραγματοποιήθηκε γενική απεργία, με πορεία και των ιδιοκτητών ταξί, ενώ τα καταστήματα σήμερα ήταν ανοιχτά.
Τη μαζικότητα της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης σε όλη τη χώρα επισημαίνει η ΓΣΕΕ:
«Από την Κρήτη ως τον Έβρο, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των εργατικών κέντρων έδωσαν και σήμερα βροντερό αγωνιστικό παρών διαμαρτυρίας ενάντια στην ασκούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και της Τρόικα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν δυναμικά και ειρηνικά «παρά την προσπάθεια από τις ομάδες των «γνωστών αγνώστων» να αμαυρώσουν τις κινητοποιήσεις με τα απαράδεκτα και καταδικαστέα καταστροφικά επεισόδια βίας και λεηλασίας».
Να σημειωθεί, ότι αργά χθες το βράδυ ψηφίστηκε επί της αρχής με 154 ψήφους, το επίμαχο πολυνομοσχέδιο το οποίο τίθεται σε ονομαστική ψηφοφορία στο σύνολό του και επί των άρθρων, στις 19.30 απόψε στη Βουλή

eklogika.gr