Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ν. Δ. : «Νέο «σοκ» στις Ένοπλες Δυνάμεις. η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταργήσει την ιστορική 1η Στρατιά και το Β Σώμα Στρατού,Φτάνει πια

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς και άλλους Μείζονες σχηματισμούς και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Νέο «σοκ» στις Ένοπλες Δυνάμεις!
 Έγκυρες πληροφορίες συνηγορούν, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταργήσει την ιστορική 1η Στρατιά και το Β Σώμα Στρατού, καθώς και άλλους Μείζονες σχηματισμούς στο Στρατό Ξηράς, την Αεροπορία και το Ναυτικό, με αιτιολογία την  εξοικονόμηση πόρων.
 Είναι ακατανόητη από επιχειρησιακής πλευράς αυτή η πολιτική απόφαση, αν τελικά υιοθετηθεί.
Ανατρέπει την επιχειρησιακή λειτουργία και διοίκηση του Ελληνικού Στρατού.
Προξενεί αναστάτωση στο στράτευμα και περνά λάθος μηνύματα στα κράτη της ευρύτερης περιοχής, και μάλιστα σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έλλειψη σταθερότητας και που οι προκλητικές συμπεριφορές της γείτονος, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.
 Η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης, καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, να εγκαταλείψουν αυτές τις σκέψεις .
Να αφήσουν τους άστοχους πειραματισμούς πάνω στην Εθνική Άμυνα. Να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού το αξιόμαχο των Ε.Δ., αλλά και το ηθικό των στελεχών και να σταματήσουν, επιτέλους,  τη ληστρική επιδρομή στα εισοδήματά τους.
Φτάνει πια.
Ποιοι είναι οι φωστήρες που εισηγούνται τέτοιες αποφάσεις;
Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Ξυπνήστε κύριοι της κυβέρνησης».