Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Πάπα Μπούμπα... Μπλάνκο! Η ΑΕΚ νίκησε στο 90΄ Ο Ολυμπιακός έβγαλε τα μάτια του

Πώς να το πιστέψεις… Απέναντι σε μία ομάδα-«πτώμα», ο Ολυμπιακός κατάφερε όχι απλώς να μη νικήσει, αλλά να γνωρίσει και την ήττα με 1-0 και να χάσει μία τεράστια ευκαιρία για να αποσπαστεί ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία.
Μια προσωπική ενέργεια του Ντιόπ και ένα πλασέ σε κενό τέρμα του Μπλάνκο έβαψαν στο ντέρμπι στα κιτρινόμαυρα! Στο 90λεπτο, ο «Ζορό» βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, το «θηρίο» τον εντόπισε και η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0 στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που είχε και χαμένο πέναλτι από τον Ντουντού στο 57΄!Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες να φύγουν από το Στάδιο με το θετικό αποτέλεσμα, όμως ο Αργεντίνος στράικερ μίλησε στο τέλος χάρη στην κούρσα του Ντιόπ. Και οι δύο τους μπήκαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο από τον Μανόλο Χιμένεθ και υπέγραψαν τη νίκη της μαχητικής ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ θέλησε να αιφνιδιάσει παίζοντας δυνατά στο κέντρο, αλλά χωρίς τα αμυντικά χαφ να παίρνουν πρωτοβουλίες, ενώ ο Ολυμπιακός επιδίωξε την κατοχή της μπάλας χωρίς επιτυχία και αναπτύχθηκε κυρίως από τα άκρα με τους Ριέρα και Μιραλάς να αλλάζουν θέσεις.
Ο Ισπανός σταρ σε μια ανύποπτη φάση και δίχως να πιέζεται από κάποιον ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί πόδι (θλάση στον προσαγωγό). Ο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Ιμπαγάσα αντί του Ριέρα στο 22΄ και μεταφέροντας τον Φουστέρ στα άκρα.
Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία στο 33΄ με τον Μιραλάς να βγαίνει τετ α τετ με τον Αραμπατζή που τον σταμάτησε, ενώ ακολούθησε κεφαλιά του Λυμπερόπουλου ελάχιστα άουτ.
Η ΑΕΚ χωρίς να παίζει από τον άξονα και με τον Σκόκο να έχει απλές εξάρσεις, πίεσε μέχρι το τέλος του 45λεπτου και ο Λεονάρντο αστόχησε από εξαιρετική θέση στις καθυστερήσεις!
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πάντελιτς αντικατέστησε τον Φουστέρ ώστε ο Ολυμπιακός να γεμίσει την περιοχή με τον Μιραλάς να βγαίνει στα δεξιά και να συγκλίνει στην περιοχή.
Η ΑΕΚ εξακολούθησε να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη και οι Ερυθρόλευκοι με την είσοδο του Σέρβου έδειξαν πιο κινητικοί με τον Αραμπατζή να δέχεται πίεση.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε μονομαχία του Λεονάρντο με τον Πάντελιτς Ο Λεονάρντο τραβάει τον Πάντελιτς μέσα στην περιοχή και ο Σιδηρόπουλος δείχνει την άσπρη βούλα, αλλά ο Ντουντού που αναλαμβάνει την εκτέλεση,σημάδεψε το δοκάρι στο 57΄ και κατέληξε άουτ.
Ο Μπλάνκο έδωσε μια ώθηση στην ΑΕΚ, αλλά ο Σκόκο ξέμεινε από δυνάμεις και ο Ντιόπ πήρε τη θέση του για να γίνει ιδιαίτερα χρήσιμος στο φινάλε.
Ο Μοντέστο έκανε φάουλ στον Λυμπερόπουλο την ώρα που ο Έλληνας φορ ετοιμαζόταν να μπει στην περιοχή, όμως ο ρέφερι Σιδηρόπουλος δεν έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Ολυμπιακού στο 78΄ .
Ο χρόνος κύλησε, ο Αραμπατζής απομάκρυνε την οβίδα του Χολέμπας και το ντέρμπι έμελε να κρίνει στο 90' . Ο Ντιόπ έκανε φοβερή κούρσα από τα αριστερά, ο Μοντέστο έλειπε από τη θέση του, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τη σέντρα και ο Μπλάνκο ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0!ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Μάκος (87΄ Γκερέιρο), Γκέντσογλου, Μπερνς (58΄ Μπλάνκο), Σκόκο (72΄ Ντιόπ), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος
Ολυμπιακός: Πάρντο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μοντέστο, Ουρτάδο, Ντουντού, Ριέρα (22΄ Ιμπαγκάσα) , Ρόμενταλ (86΄ Φετφατζίδης) , Φουστέρ (46΄ Πάντελιτς), Μιραλάς.