Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Aμβρόσιος κατά Πάγκαλου:"Ριπές" για τη δήλωσή του περί παραγωγικότητας των ιερέων

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ειπε ότι οι ιερείς δεν ανήκουν στις παραγωγικές τάξεις της Κοινωνίας



Η αγάπη περίσσεψε στην ποιμαντική κατήχηση που «εξαπέλυσε» ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Αμβρόσιος από το προσωπικό του blog του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, επειδή χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικό» το επάγγελμα των ιερέων.
Μεταξύ άλλων σημειώνει πως: «Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως, οι στρατιωτικοί και οι ιερείς δεν ανήκουν στις παραγωγικές τάξεις της Κοινωνίας.
Έπειτα από τη προηγούμενη μεγάλη γκάφα του "μαζί τα φάγαμε" έρχεται μια νέα απρέπεια, λέγω "απρέπεια" για να χαρακτηρίσω με τον πιο επιεική όρο το εγκληματικό λάθος του κ. Αντιπροέδρου, εννοώ το προ- αναφερθέν νέο ολίσθημα της γλώσσης του!
Και τα δύο ολισθήματα είναι α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-α! Αν η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τον σωματικό του τύπο… αν η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο την ταχύτητα στη διαδικασία παραδόσεως ενός πολιτικού σε ξένες δυνάμεις… αν επίσης η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τα περιουσιακά του στοιχεία, είτε δηλ. με το πλήθος των ακινήτων, είτε με την ποιότητά τους και την χλιδή τους, (βίλλες, πισίνες κλπ)… τότε θα έπρεπε να εθεωρείτο παραγωγικώτατος.
Μοναδική περίπτωση, στην οποία ο κ. Πάγκαλος θα μπορούσε να υστερήσει ως προς την παραγωγικότητα, θα ήταν η συμμετοχή του σε off-shore εταιρείες. Στον τομέα αυτό π-α-ρ-α-γ-ω-γ-ι-κ-ώ-τ-α-τ-ο-ς θεωρείται κάποιος άλλος πρ. συνάδελφός του στην Βουλή και την Κυβέρνηση, δηλ. πρ. Υπουργός, ο οποίος καταγγέλλεται ότι έχει συμμετοχή σε 180 off-shore εταιρείες».
Γνωρίζω, ότι το κείμενο αυτό θα διεγείρει το θυμό του κ. Πάγκαλου με όσα αυτό συνεπάγεται, αλλά δεν θα μπορούσα να δεχθώ αδιαμαρτύρητα την "ύβριν" εναντίον των αδελφών μου και συλλειτουργών κληρικών παντός βαθμού, οι οποίοι εκδαπανώνται για το Θεό και για τον άνθρωπο καθημερινώς και σε πολλούς τομείς με την κοινωνική προσφορά τους αναπληρώνουν την απουσία του Κράτους!
Στα ερειπωμένα Καλαβρυτοχώρια σήμερα πια ούτε Δάσκαλος υπάρχει, ούτε και Χωροφύλακας! Μόνον ο Παπάς έμεινε ως η μοναδική παρηγοριά των κατοίκων τους! Στα παραμεθόρια χωριά ο Παπάς παραμένει άγρυπνος φρουρός! Στις έκτακτες εθνικές περιπέτειες και καταστάσεις ο Παπάς συνήθως είναι ο πρώτος, που συλλαμβάνεται και όχι σπάνια και ο πρώτος που εκτελείται!».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΙΤΣΟΥΔΗΣ
ΠΗΓΗ: thebest.gr