Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

Σαφές μήνυμα προς όλα τα κορυφαία (και όχι μόνο) στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα καθίσουν σήμερα το μεσημέρι στο ίδιο τραπέζι με τον Γ. Παπανδρέου στέλνει μέσω της aftodioikisi.gr ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης: «Ευθύνες για την πορεία μας, τα θετικά και τα αρνητικά της έχουμε όλοι μας. Σε καθένα από εμάς αναλογεί μερίδιο ευθύνης», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει σε ότι τον αφορά: «Το δικό μου το αναλαμβάνω και πάντως δεν μου αρέσει κατόπιν εορτής να το φορτώνω  σε άλλους». Παράλληλα δηλώνει ότι επιμένει ότι ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ώστε να θέσει στην κριση των πολιτών την κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ.
Αναφορικά με τη στάση των αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ παραδέχεται μεν ότι αρκετοί κρατούν αποστάσεις από τις ασκούμενες πολιτικές σε επιμέρους θέματα αλλά θεωρεί ότι αυτό δεν μπορεί να ερμηνεύεται ως συνολική απόσταση από το κόμμα. Άλλωστε, όπως τονίζει τα στελέχη αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον πυρήνα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Καλεί δε όσου πιστεύουν ότι «το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές θα χάσει τους μισούς δήμους και περιφέρειες, να ξυπνήσουν αμέσως».
Ο Μ. Καρχιμάκης μιλά και για την αντιπαράθεση του με τη ΝΔ για το θέμα του ανοίγματος των λογαριασμών στην Ελβετία, θέτοντας σειρά ερωτημάτων: «Φοβούνται κάτι; Κρύβουν κάτι; Θέλουν να προστατέψουν κάποιους;»