Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Αλλαγή ηγεσίας μέχρι τις 15/01 - Λοβέρδος: "Γιώργο ξεκαθάρισε τη θέση σου"

"Σφίγγα" φαίνεται πως είναι ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο οποίος στην τοποθέτησή του δεν άνοιξε τα χαρτιά του και περιορίστηκε σε μία φράση "θα πράξω το καθήκον μου", κάτι που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έκανε ανασκόπηση των πεπραγμένων της διετίας και υποσχέθηκε ότι θα έχουμε και νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μετά την Πρωτοχρονιά.

Πρώτος άνοιξε τα χαρτιά του ο κ. Λοβέρδος ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαδοχής και απευθυνόμενος προς τον κ. Παπανδρέου του είπε: "Ποιό από όλα τα καθήκοντά σας; Η εισήγησή σας ήταν ασαφής και αυτό δεν συμφέρει κανέναν".

Επίσης υπέρ των διαδικασιών διαδοχής τάχθηκαν και οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Μίχας. Σε αυτούς τους τρεις προστέθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος μάλιστα ζήτησε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να ξεκινήσουν "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ" οι διαδικασίες διαδοχής, αμέσως δηλαδή μετά τις γιορτές και πριν ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε πως θα πρέπει να αλλάξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την άμεση σύγκλιση του εθνικού συμβουλίου, καθώς όπως σημείωσε μέσα σε τέτοιους καιρούς χρειάζεται η γρήγορη αντίδραση του κινήματος. Βασική προϋπόθεση όπως αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι να λυθούν άμεσα οι εσωκομματικές εκκρεμότητες, σημειώνοντας πως δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ το μετέωρο βήμα του πελαργού.

Η δραματική παραίτηση της κυβέρνησης μας προ διμήνου, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που μετρούν την απήχησή μας σε επίπεδα του 15% αλλά και η απλή καθημερινή επαφή με τον κόσμο δείχνουν, αποδεικνύουν πως έχουμε χάσει την «προωθητική μας δύναμη».
"Διανύουμε δύσκολες και ιστορικές στιγμές που απαιτούν από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η χώρα εξακολουθεί να δίνει μάχη επιβίωσης. Στην κοινωνία εξακολουθεί να υπάρχει κλίμα μεγάλης αγωνίας και ανασφάλειας για το μέλλον. Και στο Κίνημα μας, καλούμαστε αφού προχωρήσουμε σε ένα απολογισμό της διετούς προσπάθειας μας για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, να οργανωθούμε για τον εκλογικό αγώνα και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας", επισήμανε στην εισήγησή του στην, υπό τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη σύνθεση, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ με βάση εκκίνησης τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που "εμείς, με πρωτεργάτη τον Γιώργο Παπανδρέου διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό".
newsit.gr