Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Φτωχά Χριστούγεννα στη ζοφερή Αθήνα - Χωρίς Χριστουγεννιάτικο δέντρο η πλατεία Συντάγματος - Πως περιγράφουν τα διεθνή ΜΜΕ την κατάσταση στην Ελλάδα

Εκτενές δημοσίευμα - αφιέρωμα στα "φτωχά" Χριστούγεννα της Αθήνας που πλήττεται από την κρίση φιλοξενούν οι Times. Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, σε ένδειξη της ζοφερής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, υπό το βάρος της αυξημένης λιτότητας που έχει επιβληθεί στους πολίτες, δεν υπάρχει φέτος το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην καρδιά της Αθήνας.

Η απόφαση αυτή, συνεχίζει το δημοσίευμα, ήτοι να μην κοσμεί χριστουγεννιάτικο δέντρο την πλατεία Συντάγματος ελήφθη από τον δήμαρχο σε μια προσπάθεια περιορισμού των δαπανών, καθώς η χώρα μαστίζεται από τη χειρότερη ύφεση σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.
Σύμφωνα με τους Τimes, δεν είναι μόνο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που λείπει από την Αθήνα. Δεν υπάρχει ούτε το καρουζέλ, ούτε τα μικρά σπιτάκια που πουλούσαν γλυκά στους περαστικούς τα προηγούμενα Χριστούγεννα.
Επίσης, οι Αθηναίοι δεν έκαναν ψώνια." Ακόμη και η Ερμού, ένας δρόμος που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την Oxford Street του Λονδίνου, ήταν πολύ πιο ήσυχη σε σχέση με άλλες χρονιές", συνεχίζει το δημοσίευμα....

bankingnews.gr