Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο Δημήτρης Δράκος κοντά στους αγρότες


«Είναι καιρός να έχουμε και πάλι μια δυνατή Γεωργία που θα ανταπεξέρχεται επάξια στις ανάγκες των καιρών και το μήνυμα για μια Δυνατή Πελοπόννησο πλέον, δίνει την ελπίδα σε όλο τον αγροτικό κόσμο της Περιφέρειας.
Η δύναμη του αγρότη υπάρχει μέσα από τη σωστή καθοδήγηση και εδώ εμείς, ως Περιφέρεια, θα ειμαστε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες με τη δημιουργία του Περιφερειακού Κέντρου Αγροτικής Πολιτικής, όπου από εκει θα λαμβάνονται ολες οι αποφάσεις αλλά και θα ασκούνται οι πιεσεις προς την κεντρική εξουσία».
Σε αυτή τη ρητή δέσμευση προέβη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας 4/10 με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκάλας Λακωνίας κ. Σωτήρη Μένεγα.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία που επιβάλλεται να έχουν στο μέλλον τα τοπικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, μέσα από έναν σχεδιασμό που είναι ήδη έτοιμος. Συγκεκριμένα, ο Δ. Δράκος υπογράμμισε τα εξής: «Οι προτάσεις μας τοποθετούνται πάνω στην στήριξη των προϊόντων, στην ποιότητα αλλά και στα χαρακτηριστικά εκείνα που τα κάνουν ξεχωριστά, όχι μόνο στην περιοχή της Σκάλας, αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η προβολή, η προώθηση, το άνοιγμα με σωστές κινήσεις σε ξένες αγορές αλλά και η πιστοποίηση της ποιότητας βάση όλων των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, θα καθιστούν τα προϊόντα μας ανταγωνιστικότατα απέναντι σε άλλες χώρες. Η αγροτική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί στη περιοχή, παράλληλα με το μέλλον του προϊόντος, περνάνε μέσα από εναν οργανωμένο και καλα μελετημένο σχεδιασμό που έχουμε ήδη δουλέψει για να ξεκινήσει άμεσα».
Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές της περιοχής με το νερό και εκεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεσμεύτηκε για την επίλυσή του, καθώς όπως δήλωσε υπάρχουν ήδη μελέτες που είναι σε εξέλιξη και που θα δώσουν ανάσα σε όλους τους παραγωγούς του κάμπου για τις καλλιέργειές τους.
Νωρίτερα ο Δ. Δράκος, συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη Λακωνίας και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Φαρλέκα επισκέφθηκε την κεντρική αγορά της περιοχής, όπου συνομίλησε με εκατοντάδες πολίτες καθώς και μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών και καταστηματαρχών, οι οποίοι του έθεσαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος του εμπορίου, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνέχισε την περιοδεία του στο Βλαχιώτη, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με στελέχη και φορείς της περιοχής.
Το προηγούμενο απόγευμα, όπως είχε προγραμματιστεί ο Δ. Δράκος περιόδευσε στα χωριά της Μεσσηνίας Άρις, Μικρομάνη, Θουρία και Αρφαρά και κάτω από καταρρακτώδη βροχή, επισκέφθηκε ένα προς ένα όλα τα καταστήματα.

ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Κ. ΜΑΝΔΡΩΝΗ

Την Τρίτη 5/10 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος είναι προγραμματισμένο να βρίσκεται στην Τρίπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει μία σειρά επισκέψων σε Οργανισμούς και Υπηρεσίες, με τη συνοδεία του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Κώστα Μανδρώνη. Οι Δ. Δράκος και Κ. Μανδρώνης πρόκειται να συναντήσουν τους εκπροσώπους των φορέων αυτών, καθώς και πολλούς εργαζόμενους, ενώ θα προβούν και σε περιοδεία στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να συναντήσουν επιχειρηματίες και κατοίκους.