Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

‘Ενας Αστέρης «έκαψε» τον Αστέρα


Ο διαιτητής κ. Βασ. Αστερής με τις αποφάσεις του “βοήθησε” τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου να νικήσει με το ευρύ 0 – 3 τον Αστέρα στο γήπεδο Ξυλοκάστρου.
Και εξηγούμαστε :

Στο 43’ με σκορ 0 – 0 ο Ρούτσης γλιστρώντας μέσα στην περιοχή του Αστέρα σε μια σέντρα βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και μετά με το χέρι. Στη συνέχεια ο Μετεβελής πρόλαβε τον Μιχάλαρο και απομάκρυνε. Ο διαιτητής κ. Αστερής τότε υπέδειξε κόρνερ και ταυτόχρονα έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα – κόκκινη στον Ρούτση, διότι έπαιξε την μπάλα με το χέρι (!!) Ή σφυρίζεις πέναλτι – που δεν ήταν γιατί το χέρι δεν ήταν εσκεμμένο – ή κόρνερ αφού θεωρείς ότι δεν υπάρχει πρόθεση. Στο 62’ με σκορ 0 – 0 ο διαιτητής σφύριξε αμυντικό φάουλ αντί για επιθετικό στο σκαμνάκι που έκανε ο Χ. Τσουμάνης στον Μερκούρη και έστησε την μπάλα ένα μέτρο έξω από την περιοχή του Αστέρα στον άξονα. Ήταν το φάουλ με το οποίο προηγήθηκε το Ατρόμητος. Ο διαιτητής λοιπόν “έσπρωξε” τον Ατρόμητο όταν χρειαζόταν. Βέβαια ο Ατρόμητος πέτυχε και άλλα δύο τέρματα – το ένα στην κόντρα σε φάση που όλος ο Αστέρας (με 10 παίκτες) είχε ανέβει στην περιοχή του Ατρόμητου για φάουλ που είχε κερδίσει (εκεί μέτρησε η απειρία των νεαρών Μετεβελή και Μερκούρη να κόψουν τους τρεις αντιπάλους τους που έφευγαν στην κόντρα με κάποιο επαγγελματικό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου) και το άλλο από κακή εκτίμηση του Λαφαζάνου σε μια εύκολη σέντρα από δεξιά.
Στο α’ ημίχρονο, ο Ατρόμητος είχε την κατοχή της μπάλας περισσότερο χρόνο μιας και οι παίκτες του κατά κανόνα έβγαιναν πρώτοι στις φάσεις. Είχε δύο ευκαιρίες για τέρμα έναντι μιας του Αστέρα σε σουτ του Πιλιαφά από καλή θέση. Ο Ατρόμητος φώναξε και για ένα ακυρωθέν τέρμα σε κεφαλιά του Βλάσση στο 32’, ο οποίος όμως είχε “καβαλήσει” τον Ζήση και το σφύριγμα το διαιτητή ήταν έγκαιρο και σωστό.
Στο β’ ημίχρονο ο Αστέρας, με 10 παίκτες, έδωσε χώρο στους αντιπάλους του, αλλά αυτοί δύσκολα έμπαιναν στην περιοχή του. Το τέρμα του Γεώργαρη στο 62’ μετά το ανύπαρκτο φάουλ που προαναφέρθηκε, άλλαξε τις ισορροπίες και καθόρισε την τύχη του αγώνα. Από εκεί και μετά ο Ατρόμητος βρήκε περισσότερους χώρους και μάλιστα στο 68’ ο Μετεβελής απομάκρυνε την μπάλα σχεδόν πάνω από τη γραμμή του τέρματος σε πλασέ του Χ. Τσουμάνη. Το δεύτερο τέρμα του Ατρόμητου πέτυχε σε κενή εστία στο 76’ ο Χ. Τσουμάνης μετά από επίθεση κόντρα με τους Σκούρτη και Μυργιώτη που είχαν να αντιμετωπίσουν τους Μερκούρη και Μετεβελή. Το τρίτο τέρμα πέτυχε στο 88’ ο Μυργιώτης με κεφαλιά μετά από αδράνεια του Λαφαζάνου, ο οποίος δεν απομάκρυνε μια σκαστή μπάλα στην μικρή περιοχή του Αστέρα.
Συμπερασματικά ο Αστέρας έχασε έναν αγώνα, που φάνηκε ότι θα παιζόταν στο ένα γκολ, αλλά ο διαιτητής δεν τον άφησε να τον διεκδικήσει μέχρι τέλους. Στο διάστημα που το σκορ ήταν 0 – 0, οι δύο ομάδες έδειχναν ισοδύναμες με τον Ατρόμητο να έχει μια μικρή υπεροχή λόγω της αγωνιστικότητας των παικτών του.
Ο διαιτητής κ. Βασ. Αστερής σφύριξε αψυχολόγητα και δίκαια διαμαρτύρονται και οι δύο ομάδες. Βέβαια ο Ατρόμητος μετά τα τέρματα που πέτυχε, χαλάρωσε… Μέχρι τότε όμως …
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Πετρόπουλος (λ.τ. 30’ Μερκούρης), Μετεβελής, Ρούτσης, Βορινιώτης, Ντιαλλό, Ζήσης, Πιλιαφάς, Γερμάνοφ(67’ Λαφαζάνος), Τσιπάς, Δάνης.

asterasderveniou.gr