Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ Δέκα χρόνια αθλητικής προσφοράς στην Κορινθία



Από την νέα περίοδο 2010 – 2011 στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας Κορινθίας θα μετέχει και ο Ποδοσφαιρικός Γυμναστικός Σύλλογος Η Κόρινθος που μετά από προσπάθειες επτά ετών κέρδισε άνοδο στη κατηγορία. Στη φετινή περίοδο ο Π.Γ.Σ. Κόρινθος αγωνίστηκε στον Β’ όμιλο της Γ’ κατηγορίας όπου αναδείχτηκε πανηγυρικά πρωταθλητής. Η κατάκτηση του τίτλου από τον Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ήρθε ακριβώς με την συμπλήρωση δέκα χρόνια απο την ίδρυση της, (2000), ομάδας και η επέτειος αυτή, βρήκε, και πάλι, , στήν Β΄ κατηγορία.
Ο Ποδοσφαιρικός Γυμναστικός Σύλλογος Η Κόρινθος, Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ιδρύθηκε το 2000, απο τον Στέφανο Μεϊμάρογλου, την διοικητική ηγεσία του συλλόγου, διατηρεί μέχρι σήμερα.Εχει έδρα την Κόρινθο, και το γήπεδο Πεζικού Κορίνθου, έχει ως έμβλημα του, την ιστορική διώρυγα του Ισθμού, και χρώματα στήν φανέλα του, τό κόκκινο, το λευκό, τό κίτρινο, και το μαύρο.
Αρκετοί, (παραδόξως), επενδυτές, έχουν κάνει κατα καιρούς προτάσεις για να αγοράσουν την ομάδα, αλλά η διοίκηση της, έχει απορρίψει τις σχετικές προτάσεις, αφού δεν ήτο επαρκείς! Και γράφω αυτό το, (παραδόξως), διότι πολλά σωματεία στήν Κορινθία, είναι υπο διάλυση, ή έχουν διαλύσει ήδη κατα καιρούς, και ενω δεν είχαν διοικητικές λύσεις, θα μπορούσαν ανέξοδα να αποκτήσουν την διοίκηση τους κάποιοι επενδυτές, φαίνεται όμως ότι το όνομα, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, και το σήμα της ομάδος, (ΙΣΘΜΟΣ), είναι αυτο που λέμε ο "κράχτης".
Ο Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ, έχει μετάσχει συνολικά σε 11 πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κορινθίας, 8 στήν Γ΄ κατηγορία, και 2 στήν Β΄ κατηγορία, ενώ φέτος, θα είναι θεού θέλοντως, η 3η συμμετοχή της ομάδος στήν Β΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ.Κ.
Ως μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ, θεωρούνται οι εξής, Η άνοδος της ομάδος απο την Γ΄ στήν Β΄ κατηγορία, τήν σαιζόν 2000 - 2001,Η συμμετοχή της παιδικής ομάδος του συλλόγου, στον μεγάλο τελικό του παιδικού πρωταθλήματος, την σαιζόν 2003 - 2004 και φυσικά, το πρωτάθλημα που κατέκτησε ο σύλλογος, την σαιζόν 2009 - 2010, και την άνοδο του και πάλι, απο την Γ΄ στήν Β΄ κατηγορία.
Στόν Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ, έχουν αγωνιστεί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως οι,
Κοντογιάννης Νεκτάριος, (Ναυπακτιακός Αστήρ, Παναιγιάλειος, Μύκονος, Αστέρας Ζωγράφου, Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ),
Μεϊμάρογλου Στέφανος, (Ευρώτας Ελους, Ηλιούπολη, Πανγυθεατικός, Πανναυπλιακός, Κόρινθος, Πέλοπας Κιάτου, Δάφνη Δαφνώνα Χίου, Απόλλων Καρλοβασίου, Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ),
Ρωμιός Κώστας, (Παναρκαδιός, Νεστάνη, Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ),
Πήλιουρας Νίκος, (Παγκορινθιακός, Προοδευτική, Καλαμάτα, Διαγόρας Ρόδου, Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ),
Τσεκούρας Γιάννης, (Γ.Σ. Αγίων Αναργύρων, Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ),
Φαλλιέρας Αποστόλης, (Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ),
Κυριακίδης Μάκης, (Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, Βύζας Μεγάρων, Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ),
Παπαδημητρίου Γιάννης, (Τοξότης Μπολατίου, Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ),
και πολλοί ακόμα.
Πρώτος σκόρερ, στην ιστορία τής ομάδος είναι απο φέτος ο Βελιζιώτης Λευτέρης, και πρώτος παίκτης σε συμματοχές, ο Μεϊμάρογλου Στέφανος.
Πρίν απο λίγες μέρες, η διοίκηση της ομάδος ήρθε σε συνεργασία με τον κ. Κώστα Βατουσιάδη, ο οποίος θα είναι ο προπονητής του Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ, την νέα χρονιά, όπου ο Κορινθιακός σύλλογος θα προσπαθήσει να παραμείνει ως νεοφώτιστος στήν Β΄ κατηγορία, κάτι το οποίο, είναι και ο μεγάλος μας φετινός στόχος.
Αυτή την στιγμή, η διοίκηση του συλλόγου, είναι σε αναζήτηση 5 - 6, ποδοσφαιριστών, ώστε να υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις στο έμψυχο υλικό της ομάδος, και να μπορέσει η ομάδα να παρουσιαστεί ανταγωνιστική.
Το έμψυχο υλικο αυτήν την στιγμή της ομάδος, αποτελείτε απο τους παρακάτω ποδοσφαιριστές, Ανδρόπουλο Παναγιώτη, Βελιζιώτη Λευτέρη, Θοδωργιάννη Τάσο, Καλογράνη Παναγιώτη, Καραγεώργη Δημήτρη, Κέστερτζή Γιώργο, Κουϊμτζίδη Σταύρο, Μήτσο Αχιλλέας, Μιχαήλ Παναγιώτης, Μιχαήλ Νίκος, Μπλάνας Νίκος, Νταλανάϊ Μιρέλ, Σταθόπουλος Στάθη, Τρίχας Κλέων, και, Τρίχας Μιχάλης.