Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Μη παράταση του προγράμματος εισηγείται το Euroworking Group - Αποσύρεται το σχέδιο των δανειστών!

Eurogroup Live: Μη παράταση του προγράμματος εισηγείται το Euroworking Group - Αποσύρεται το σχέδιο των δανειστών!Η ελληνική κυβέρνηση πήρε τη χειρότερη απόφαση που θα μπορούσε να πάρει. Η εκτίμηση αυτή κυριαρχεί στις Βρυξέλλες μεταξύ των διπλωματών, ακόμα και Ελλήνων.
Σε συνομιλίες που είχε το newsit.gr εκφράστηκε όχι μόνο δυσάρεστη έκπληξη, αλλά και χαρακτηρισμοί για την ποιότητα της απόφασης την οποία αποδίδουν σε άγνοια των κανόνων του παιχνιδιού στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και οίηση ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη.
«Μα ποιοι νομίζετε ότι είστε; Οι Ηνωμένες Πολιτείες» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα.
Οι ίδιοι απαντώντας στην ερώτηση τι γίνεται τώρα, τόνισαν ότι θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε εκτίμηση μόνο μετά το Eurogroup, το οποίο χαρακτήρισαν όχι απλώς κρίσιμο, αλλά καθοριστικό για τις μελλοντικές εξελίξεις, καθώς και για το μέλλον της Ελλάδας.
Μάλιστα αναφέρουν ότι κάποια στιγμή στις Βρυξέλλες είχε εκφραστεί η άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεδριάσει σήμερα, αλλά τελικά η συνεδρίαση θα γίνει.
Από αυτό αναμένονται μία από τις τρεις εκδοχές:
Η πρώτη εκδοχή είναι η καταδίκη της Ελλάδας για την απόφαση να γίνει δημοψήφισμα και μάλιστα από ύστερα από την υπαναχώρηση που έκανε αρχικά η ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια οι Θεσμοί με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να έρθουν πολύ κοντά σε συμφωνία η οποία θα μπορούσε να βρεθεί στο σημερινό Eurogroup, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διπλωματών η γεφύρωση των διαφορών ήταν εφικτή. Η εκδοχή αυτή έχει πάρα πολύ λίγες πιθανότητες να υιοθετηθεί από το Eurogroup.
Η δεύτερη και πιο πιθανή εκδοχή είναι η υιοθέτηση του πλαν Β το οποίο θα περιλαμβάνει ελέγχους στην κίνηση των κεφαλαίων, αλλά και χορήγηση κάποιας ρευστότητας για το επόμενο διάστημα ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η ελληνική οικονομία.
Η τρίτη εκδοχή είναι να γίνει μία νέα πρόταση η οποία θα ικανοποιούσε την ελληνική πλευρά. Όμως, οι πιθανότητες, σύμφωνα με τους διπλωμάτες είναι τόσο λίγες που σχεδόν δεν είναι παρά θεωρητικές και θα αποτελούσε έκπληξη πρώτου μεγέθους αν συνέβαινε.
Guardian: Μια παράταση του προγράμματος της Ελλάδας από το Eurogroup δεν φαίνεται πιθανή αφού αρκετές χώρες είναι αντίθετες, δηλώνει αξιωματούχος της ευρωζώνης
Ο επικεφαλής του Γαλλικού Πρακτορείου στις Βρυξέλλες, Ντάνι Κέμπ, μεταδίδει: Καληνύχτα, ευχαριστούμε που παίξατε. Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η θλιβερή απόφαση της Ελλάδας για δημοψήφισμα κλείνει την πόρτα για  περαιτέρω διαπραγματεύσεις.
ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ 
Η κατάσταση είναι θλιβερή, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης. Ο κ.Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι υπήρξε έκπληξη από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα. Όπως είπε, η ελληνική πλευρά, προφανώς απορρίπτει την πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί, ενώ ο πρωθυπουργός δίνει μια αρνητική συμβουλή στον ελληνικό λαό. Συνεχίζοντας, ο κ.Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, με αυτήν της την απόφαση κλείνει τις πόρτες σε περαιτέρω συνομιλίες και πρόσθεσε ότι στο αποψινό Eurogroup θα συζητηθούν οι ενδεχόμενες μελλοντικές συνέπειες.

«Δεν θα συζητήσουμε σήμερα το δημοψήφισμα. Θα συζητήσουμε το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Βέλγος υπουργό Οικονομικών,Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ.Όπως είπε, η 30η Ιουνίου είναι πολύ κοντά πλέον και πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και μετά να δράσουμε.
 ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Πληροφορίες για εισήγηση του Euroworking Group προς το Eurogroup για μη παράταση του προγράμματος της Ελλάδας! Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι αποσύρεται το σχέδιο των δανειστών
Μαύρα μαντάτα απο τον φινλανδό υπουργό Οικονομικών, Αλεξ Στούμπ: «Πιστεύω ότι η πλειοψηφία του Eurogroup δεν θέλει παράταση του προγράμματος. Νομίζω ότι
Ως υπέρμαχος της ευρώπης πιστεύω ότι η χθεσινή ανακοίνωση ενός δημοψηφίσματος ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη και αισθάνομαι μεγάλη λύπη για την κατάσταση ειδικά από την πλευρά του ελληνικού λαού.
Και έριξε την βόμβα: Θα έλεγα ότι το Plan B γίνεται Plan A!

Η εισήγηση του Euroworking Group προς τo Eurogroup για μη παράταση του προγράμματος οδήγησε στην αναβολή της συνάντησης του Μάριο Ντράγκι με τους κ. Τσακαλώτο και Δραγασάκη. Όπως τόνιζαν πηγές από τις Βρυξέλλες, μέχρι να αποφασίσει το Eurogroup  τα χέρια του επικεφαλής της ΕΚΤ είναι δεμένα. 


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: Η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επικεφαλής τςη ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ευρωομάδας (Eurogroup)

newsit.gr