Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2. Γαλλικό κλειδί «ερυθρόλευκης» πρόκρισης με ανατροπή στο 91΄!


Αν και βρέθηκε να χάνει στο 49', ο Ολυμπιακός έκανε την ολική ανατροπή και πήρε σπουδαία νίκη 2-1 επί της Μονπελιέ στη Γαλλία με γκολ του Μήτρογλου στο 90'+1' και διεκδικεί πρόκριση στους «16»!!
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πέτυχε απόλυτα τον πρωταρχικό του στόχο, που ήταν να μην επιτρέψει στους Γάλλους να παίξουν γρήγορα και να τον πιέσουν και συνεπώς να μην κινδυνέψει. Η κατοχή μπάλας μπορεί να ήταν στο 65% - 35% υπέρ των γηπεδούχων, αλλά ουσιαστικά απείλησαν μόλις δύο φορές, με τα σουτ των Μπελχαντά (8') και Σαρμπονιέ (42'), καθώς ο Ολυμπιακός αμύνονταν άψογα και κρατούσε εύκολα το μηδέν στην άμυνα.

Ωστόσο, στο υπόλοιπο μισό του γηπέδου οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί. Αν μάλιστα, ο Γκρέκο δεν ήταν σε εξαιρετική μέρα, δεν θα είχαν καν ευκαιρία. Από δύο εντυπωσιακές ενέργειες του Ιταλού προέκυψε η φάση με τον Τζιμπούρ στο 19' (δεν βρήκε την μπάλα από κοντά) και η ευκαιρία του Μασάντο στο 24' (κοντινό, άστοχο, πλασέ υπό πίεση). Ο Μασάντο δεν βοήθησε, ο Φουστέρ ήταν «απών» και έτσι ο Τζιμπούρ δεν έπαιρνε την μπάλα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με σοκ για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 49' η Μονπελιέ προηγήθηκε με το σουτ του Σαρμπονιέ (σε φάση, ωστόσο, που υπάρχει κοντρόλ-χέρι του Ουτάκα πριν την πάσα στον σκόρερ). Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αναγκασμένοι να βγουν μπροστά και το έκαναν άμεσα, έχοντας ένα 5λεπτο έντονης επιθετικότητας.

Η τεράστια ευκαιρία του Φουστέρ στο 55' και η πολύ μεγάλη του Γκρέκο στο 57' πέρασαν ανεκμετάλλευτες και έτσι οι Γάλλοι ισορρόπησαν πάλι άμεσα το ματς και άρχισαν να απειλούν με τους Μπελχαντά (57') και Ουτάκα (61'). Ο Ζαρντίμ πέρασε τον Αμπντούν αντί του Γκρέκο και στη συνέχεια τον Μήτρογλου αντί του τραυματία Τζιμπούρ για να δει βελτίωση.

Οι Γάλλοι απείλησαν με τον Μπελχαντά στο 71', αλλά η ισοφάριση ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 73' από στημένη φάση, με πλασέ του Τοροσίδη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας. Το 1-1 έδωσε πνοή στους «ερυθρόλευκους» που συνέχισαν για λίγο στον ίδιο ρυθμό, αξιοποιώντας το σάστισμα των Γάλλων. Ωστόσο ως το τέλος δεν απείλησε ξανά, αλλά και δεν απειλήθηκε καθώς και η Μονπελιέ, αν και έδειξε διάθεση να βγει, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από ένα άστοχο σουτ του Μπελχαντά.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-1 δεν θα αλλάξει, ήρθε το κλέψιμο του Αμπντούν στον Μπεντιμό και η σέντρα στον Μήτρογλου, που με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-1 και έδωσε στον Ολυμπιακό τη μεγάλη νίκη!

ΜΟΝΠΕΛΙΕ: Πιονιέρ, Σταμπουλί, Μπεντιμό, Μ' Μπιβά, Χίλτον, Σαϊχί (85' Μαρβό), Καμπελά, Μουνιέ (62' Εστράδα), Ουτάκα, Μπελχαντά, Σαρμπονιέ (68' Καμαρά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μανιάτης, Μοντέστο, Φουστέρ (88' Λυκογιάννης), Γκρέκο (60' Αμπντούν), Μασάντο, Τζιμπούρ (70' Μήτρογλου).