Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Επιχειρήσεις από την ΕΕΤΤ για τη διακοπή παρανόμων ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών σε Ερατεινή , Πρέβεζα και Λουτράκι

Η ΕΕΤΤ προχώρησε, πρόσφατα, σε επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη διακοπή παράνομων ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών σε τρεις νομούς, με στόχο την ομαλή και επιτυχημένη μετάβαση της χώρας στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ με τους τεχνικούς πραγματογνώμονες της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διέκοψε τη λειτουργία και κατέσχεσε τον εξοπλισμό εκπομπής
σε:


  • Παράνομο ψηφιακό αναμεταδότη των προγραμμάτων της DIGEA και της ΕΡΤ σε τρεις διαύλους (UHF 48, 52, 69) στον Αγ. Νικόλαο του Ν. Φωκίδας.
  • Παράνομο ψηφιακό αναμεταδότη των προγραμμάτων της DIGEA και της ΕΡΤ σε τρεις διαύλους (UHF 25, 34, 54) στη Λούτσα του Ν. Πρεβέζης.
  • Παράνομο τηλεοπτικό σταθμό με το διακριτικό τίτλο "LTV" που εξέπεμπε από το δίαυλο UHF 39 στο Λουτράκι του Ν. Κορινθίας.
Επισημαίνεται ότι με τη συνδρομή των περιφερειακών της γραφείων, η ΕΕΤΤ αποτρέπει την εγκατάσταση παράνομων τοπικών αναμεταδοτών, διεξάγοντας συνεχείς ελέγχους και καταγραφές ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών και προβαίνοντας, ανά περίπτωση, στις προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Παράλληλα, έχει ενημερώσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις 23 θέσεις πανελλαδικά στις οποίες θα τοποθετηθούν, κατά τη μεταβατική περίοδο, οι εγκαταστάσεις ψηφιακής εκπομπής από τους νόμιμα εξουσιοδοτημένους παρόχους.

Για περισσότερες πληροφορίες:Ιωάννα Αλεξοπούλου
Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων Σχέσεων ΕΕΤΤ
Τ: 210 6151250 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 210 6151250 end_of_the_skype_highlighting
Κ: 6948 782546 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6948 782546 end_of_the_skype_highlighting
E:
i.alexopoulou@eett.gr

eett.gr