Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ THΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ META THN ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡ​ΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα επιμελητήρια είναι το σπίτι του επιχειρηματία. Μας δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσουμε τα προβλήματα του επιχειρηματία της Κρήτης και ιδιαίτερα του Ηρακλείου. Θέματα τα οποία άπτονται, όχι μόνο της καθημερινότητας των πολλών, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα μια επιχείρηση από την ύφεση. Πολλά μαγαζιά δεν κάνουν ούτε σεφτέ από την έλλειψη ρευστότητας, δεν πηγαίνει χρήμα στην πραγματική οικονομία, προβλήματα που πραγματικά έχουν οδηγήσει πολλές φορές σε ασφυξία τoν Έλληνα επιχειρηματία.
Αλλά, μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε, επιπλέον, για τα προβλήματα της Κρήτης. Για τον οδικό άξονα, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, για όλα αυτά τα θέματα, τα οποία ταλανίζουν τον κόσμο, τα οποία έχουν μέσα τους πάρα-πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι γραφειοκρατίας, που πρέπει κάποτε, επιτέλους, όλοι μαζί να σπάσουμε. Γιατί ο πρώτος εχθρός, σήμερα, στην κοινωνία μας είναι η μεγάλη γραφειοκρατία.
Αυτά θέλω να πω με δυο λόγια. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο και όλα τα μέλη για τη φιλοξενία που είχαμε».