Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Επιστολή «βόμβα» στον πρωθυπουργό – Ποιοι βουλευτές υπογράφουν

Νέο πονοκέφαλο προκαλεί στο Μαξίμου η ανοιχτή επιστολή στέλνουν στον πρωθυπουργό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην επιστολή οι βουλευτές αναφέρουν ότι: «Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ένα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης. Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δε μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο. Βρισκόμαστε όμως σήμερα ένα χρόνο μετά σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι».

Οι βουλευτές κάνουν λόγο στην ανοιχτή επιστολή για απολογισμό και κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες θα σημειώνουν: «Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι ζήτημα πατριωτισμού, Δημοκρατίας, ευθύνης και συνέπειας».

Πέραν των παραπάνω, οι βουλευτές κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στην διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και θα σημειώνουν ότι υπάρχει ανησυχία πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντας θα γίνει ως άρθρο ένα.

«Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου. Αποκρατικοποιήσεις – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν να ληθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτό επιβάλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή» αναφέρει η επιστολή.

Η επιστολή καταλήγει αναφέροντας ότι: «Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής, αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρχει ευρεία συζήτηση με θέματα

1:Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου

2:Μεσοπρόθεσμο – πρόσθετα μέτρα 2011 – αποκρατικοποιήσεις

3:Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης μέτρων στη Βουλή»

Τα 16 ονόματα των βουλευτών που υπογράφουν το κείμενο: Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σούλα Μερεντίτη, Πάρις Κουκουλόπουλος, Όλγα Ρεντάρη, Έκτωρας Νασιώκας, Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Γερανίδης, Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Μιχάλης Τζελέπης, Θωμάς Ρομπόπουλος, Κώστας Καρτάλης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Βασίλης Τόγιας και Δημήτρης Λιντζέρης.

«Η έκφραση των βουλευτών είναι το οξυγόνο πολιτικής ζωής»

«Η έκφραση των βουλευτών είναι το οξυγόνο πολιτικής ζωής» είπε ο Γιώργος Πεταλωτής όταν ρωτήθηκε για το θέμα, ωστόσο δεν είχε λάβει ακόμη γνώση της επιστολής.

Όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «κάθε ένας παίρνει την ευθύνη να εκφράσει την αγωνία του με τρόπο που προκρίνει ως πιο ενδεδειγμενο. Είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και τη συμπεριφορά μας».


.real.gr