Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Δ. Τριανταφυλλόπουλος: "Μίζερη και απογοητευτική η στάση της παράταξης Καλογερόπουλου"

Ο Π. Γιαννούλης στη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου

Από την Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια Νέα Εποχή» εξεδόθη η πιο κάτω ανακοίνωση με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας και τις διαδικασίες ανάδειξης Προεδρείου καθώς και μελών των Επιτροπών (Οικονομικής & Ποιότητας Ζωής), βάσει των διατάξεων του Νόμου για τη λειτουργία του «Καλλικράτη» και των εγκυκλίων επ’αυτού.
«Η Δημοτική Παράταξη, εκπροσωπούμενη από τον  Επικεφαλής της Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Πάνο Γιαννούλη, κρατώντας ξεκάθαρη στάση στην διαδικασία ανάδειξης του πρώτου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, διά του αρχηγού της ξεκαθάρισε - με τοποθέτησή του προς το σώμα - ότι «παρότι η ψηφοφορία είναι μυστική, ο ίδιος δηλώνει, πως,  προκειμένου να μην εμπλακεί η παράταξή του σε τυχόν διαρροές και πολυερμηνευόμενες ψήφους, θα ψηφίσει υπέρ της εκλογής των προτεινόμων από την πλειοψηφία αλλά και την μείζονα αντιπολίτευση, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ», κάτι που έπραξε στα πρόσωπα των κ.κ. Γιώργου Φιλιππόπουλου και Χρήστου Σπηλιωτόπουλου αντίστοιχα.
Εν συνεχεία, ο Επικεφαλής της «Νέας Εποχής» πρότεινε για Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου το μέλος της παράταξης Πάνο Γιαννούλη, πρόταση που απέσπασε τον υψηλό αριθμό των 24 ψήφων υπέρ έναντι 9 λευκών-άκυρων, καταλαμβάνοντας έτσι θέση στο Προεδρείο.
Ο Επικεφαλής της «Νέας Εποχής» παίρνοντας το λόγο, ανέφερε προς το Προεδρείο του Δ.Σ και το σώμα:
«Στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά την διάθεση του Δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας, να υπάρχει η απόλυτη αντιπροσωπευτικότητα των Δημοτικών Παρατάξεων στα κυρίαρχα όργανα του Δήμου, η αντιπολιτευτική ομάδα του κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, προφανώς θυμωμένη ακόμα από το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα της 14ης Νοεμβρίου, εμφανίστηκε στείρα και αναίτια μη συνεργάσιμη, με τις λευκές ψήφους για τον Πρόεδρο αλλά και τον Γραμματέα του Δ.Σ, δυστυχώς όμως και χωρίς κανένα ίχνος συνεργατικότητας με τις άλλες δύο παρατάξεις της ευρύτερης αντιπολίτευσης. Πρόκειται για μία στάση μίζερη και απογοητευτική που όχι μόνο υποδηλώνει εμπάθεια αλλά διασπά εξ αρχής την ενότητα της μειοψηφίας, ο ρόλος της οποίας απέναντι στην δημοτική αρχή πρέπει και είναι χρήσιμο να είναι ισχυρός και ανά περίπτωση ενωτικός».
Λίγο πριν το τέλος των ψηφοφοριών για την ανάδειξη της «Οικονομικής Επιτροπής» και πριν την ανάλογη διαδικασία για την Επιτροπή «Ποιότητας Ζωής», ο Επικεφαλής της «Νέας Επικεφαλής» ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αρνήθηκε πρόταση του κ. Καλογερόπουλου για την εκλογή Αναπληρωματικών Μελών στις Επιτροπές και ζητώντας το λόγο, ξεκαθάρισε:
«Σε αυτήν την φαρσοκωμωδία του Νόμου και το παιχνιδάκι της Παράταξης Καλογερόπουλου δεν μπορούμε να μπούμε. Ο Νόμος και οι Εγκύκλιοι που επακολούθησαν αποδεικνύουν την κυβερνητική προχειρότητα για την διοικητική μεταρρύθμιση, την οποία κάποιοι εκμεταλλεύονται αντιδημοκρατικά και προκλητικά. Κατόπιν αυτών κι επειδή η παρουσία μας δεν είναι αναγκαία, δίχως το δικαίωμα συμμετοχής στην διεκδίκηση θέσεων στις Επιτροπές, θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ λήξασα και αποχωρούμε από αυτήν

thebest.gr