Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα


Ο καιρός επιδεινώνεται με πτώση της θερμοκρασίας. Νεφώσεις με βροχές αναμένονται σήμερα ενώ οι καταογίδες που θα σημειωθούν στο Αιγαίο στα ανατολικά τμήματα κατα τόπους θα είναι ισχυρές. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά στα βορειοδυτικα ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το πρωί στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακά και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και αργότερα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην 'Ηπειρο από 2 βαθμούς.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν  το πρωί στη νότια Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και τη νύχτα της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Το πρωί στα νότια θαλάσσια δυτικοί, νοτιοδυτικοί που γρήγορα και εκεί θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου.