Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Επειδή γίνεται πολύ θόρυβος, θέλω να σας θυμίσω μια δήλωση του αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρ. Σταϊκούρα για την πορεία εξέλιξης του χρέους και να σας δώσω το σχετικό πίνακα.  Θα δείτε πως έχει διαμορφωθεί το χρέος στην περίοδο 2010-2011 και πως στην περίοδο 2004-2009. Επειδή έχουμε αυτή την «καραμέλα», που ουσιαστικά λέει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει, δήθεν, καταστρέψει τη χώρα, ότι αύξησε το χρέος κ.λ.π., να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα.
Δεν σας πάω από το 1981. Θα σας δώσω δυο νούμερα:
Στην περίοδο 2004-2009 η αύξηση είναι σε ποσοστό 4,9% του ΑΕΠ, δηλαδή, 21 δισ. 672 εκατ. ευρώ. Στην περίοδο 2010-2011 είναι 25 δισ. 234 εκατομμύρια, δηλαδή, το 14,7% του ΑΕΠ. Δηλαδή, 4,9% του ΑΕΠ στην πενταετία, 14,7% στα 2 χρόνια. Έχετε και τα σχεδιαγράμματα, έχετε και τη σχετική δήλωση.
Το ζήτημα είναι πώς φθάσαμε εδώ. Σας θυμίζω τα χρήματα που μπορούσαμε να πάρουμε το Γενάρη του 2010, έτσι ώστε -αν θέλετε- στη χειρότερη περίπτωση, να είμαστε στην κατάσταση της Πορτογαλίας. Να μη φθάσουμε με το πιστόλι στον κρόταφο στο Καστελόριζο. Να κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε να κάνουμε το 1ο τρίμηνο της κυβερνητικής θητείας. Όχι να φουσκώσουμε το έλλειμμα του 2009, να μεταφέρουμε δαπάνες από το 2010 στο 2009, να πάρουμε πληρωμές του 2010 να τις πάμε στο 2009 και έσοδα που μπορούσαμε να τα πάρουμε στο 2009 να τα μεταθέσουμε στο 2010. Σας θυμίζω τους ημιυπαίθριους, σας θυμίζω ότι η κρατική μηχανή ήταν ακέφαλη. Δεν είχαν μπει διοικητές σε Ταμεία. Δεν είχαν μπει Διοικητές στα Νοσοκομεία. Οι Εφορίες ήταν ακέφαλες.
Σας θυμίζω ότι, μέχρι τώρα, η κυβέρνηση έλεγε ότι «πάμε καλά», «έχουμε πετύχει τους περισσότερους στόχους μας».
Όλα αυτά δεν λένε οι υπουργοί;
Ότι έχουμε πετύχει κι ότι πάμε καλά;
Μάλιστα, σας θυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός υποστήριζε ότι «το 95% αυτών που πρέπει να γίνουν, εμείς το έχουμε κάνει».
Διαβάζω, λοιπόν, από τη χθεσινή ενημέρωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος λέει σε κάποιο σημείο: «Εμείς επιτελούμε το καθήκον μας και αυτό το καθήκον μας είναι ξεκάθαρο. Δεν λέμε ψέματα, δεν υποκρινόμαστε, δεν κρυβόμαστε από τον κόσμο και έχουμε μια θεώρηση. Όταν λες την αλήθεια στον πολίτη για το ποια είναι η κατάσταση και τι προσπαθούμε να κάνουμε μέσα από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, που σαφώς δεν έχει εγγυημένα αποτελέσματα, αλλά δείχνει έναν τρόπο και μια κατεύθυνση ότι δουλεύουμε και γι’ αυτό ζητάμε και την εθνική συνεννόηση», κ.τ.λ.
Στεκόμαστε στη διαπίστωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι «σαφώς, δεν έχει εγγυημένα αποτελέσματα».
Ως μέσος πολίτης, πρώτη φορά ακούω τέτοια δήλωση. Αν εσείς θυμάστε κάτι άλλο, παρακαλώ διορθώστε με.
Και ένα δεύτερο: Λέει εδώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «δεν λέμε ψέματα».
Θέλω να σας θυμίσω ότι τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στις τελευταίες συνεδριάσεις που έγιναν στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν ένα πράγμα: Να πει η κυβέρνηση την αλήθεια στο λαό!
Αυτό που σας λέω έγινε την ημέρα της απεργίας, αν θυμάμαι καλά, τότε ήταν η συνεδρίαση. Τέσσερις βουλευτές: ο κ. Π. Κουκουλόπουλος, ο κ. Γείτονας…
Τώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει «δεν λέμε ψέματα, δεν υποκρινόμαστε, δεν κρυβόμαστε». Και αυτό, την ώρα που τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στο λαό…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συγγνώμη, δεν κατάλαβα. Ποια ήταν η πρώτη δήλωση του κ. Πεταλωτή, που επικαλεστήκατε…….

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ο κ. Πεταλωτής στο χθεσινό briefing λέει ότι η όλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει εγγυημένα αποτελέσματα. Και σας θυμίζω ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση έλεγε ότι «πάμε καλά», ότι «πετυχαίνουμε τους στόχους μας». Και τώρα, για πρώτη φορά, ακούγεται ότι «σαφώς δεν υπάρχει εγγυημένο αποτέλεσμα».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το Μέγαρο Μουσικής, το οποίο -όπως ξέρετε- διαχειριζόταν ο Χρ. Λαμπράκης, το 2007 είχε πάρει ένα δάνειο -αυτό ήταν το τελευταίο- γιατί πριν μια εβδομάδα διάβασα ότι υπήρχε και άλλο δάνειο, με εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο. Πριν μιάμιση εβδομάδα, λοιπόν, κατέπεσε αυτό το δάνειο, δεν το πήρε το Μέγαρο Μουσικής, με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει 2,67 εκατομμύρια ευρώ. Χθες ή σήμερα αποκαλύφθηκε ότι πρέπει να πληρώσει άλλα 95 εκατομμύρια ευρώ πάλι για το ίδιο θέμα. Δηλαδή, το 2007 επί κυβερνήσεως Καραμανλή μπήκε εγγυητής το Δημόσιο σε ένα Μέγαρο, που διαχειριζόταν ένας ιδιώτης και μάλιστα εκδότης.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Το Μέγαρο Μουσικής είναι περιουσία του Ελληνικού λαού. Αυτό το διαχειρίζεται ένας οργανισμός, σύμφωνα με τη νομοθεσία που υπάρχει. Θεωρώ ότι στο Μέγαρο Μουσικής παράγεται έργο Πολιτισμού. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσουν τα πάντα. Δεν μπορεί να μην υπάρξει παραγωγή Πολιτισμού. Αν αυτή η χώρα έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, έχει ένα μεγάλο προϊόν, το οποίο μπορεί να παράξει, πέρα από τον Τουρισμό, πέρα από τη Ναυτιλία, αυτό το σημαντικό κεφάλαιο λέγεται Πολιτισμός. Αυτό το κεφάλαιο δεν μπορούμε να το αφήσουμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να καταρρεύσει. Δηλαδή, σ’ αυτή τη χώρα δεν μπορεί να μην υπάρξει παραγωγή Πολιτισμού. Λέω, λοιπόν, ότι πρέπει να βοηθηθεί. Μην αφήσουμε να καταρρεύσουν τα πάντα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αφήνετε, δηλαδή, τους συνταξιούχους να καταρρεύσουν και τους εργαζόμενους, για να σώσετε…

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Σας απαντώ. Είμαστε οι τελευταίοι στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε και να πείτε για το τι έχουν κάνει σε σχέση με τους συνταξιούχους, για το τι έχουν κάνει σε σχέση με τους μισθοσυντήρητους. Δεν θεωρώ, όμως, ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει με τους μισθούς και τις συντάξεις. Άλλα πράγματα έχουν να κάνουν με τους μισθούς και τις συντάξεις. Η πολιτική της κυβέρνησης, η έλλειψη ανάπτυξης, τα μέτρα που εφαρμόζουν, όπως τα εφαρμόζουν, το γεγονός ότι δεν ακούν τις προτάσεις μας. Εκεί, πράγματι, υπάρχει θέμα. Σας λέω, λοιπόν, ότι δεν πρέπει να συγχέονται αυτά τα πράγματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα, οι συνταξιούχοι, κ. Εκπρόσωπε, δεν πληρώνουν μια πολιτική που έγινε πριν ένα χρόνο. Η πολιτική, που οδήγησε τη χώρα σ’ αυτό το πράγμα ήταν και το ‘09 και το ‘08 και το ‘07 και το ’81. Γιατί δεν εγγυηθήκατε, λοιπόν, τα δάνεια τα δικά μου και εγγυάστε τα δάνεια ενός Μεγάρου Μουσικής, που όλως τυχαίως ο διαχειριστής του ήταν εκδότης;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Σας λέω, λοιπόν, ότι το Μέγαρο Μουσικής είναι περιουσία του Ελληνικού λαού. Και το παραγόμενο πολιτιστικό αποτέλεσμα είναι επίσης για όλο το λαό και όχι μόνο. Είναι μια εικόνα της Πατρίδας μας προς τα έξω. Νομίζω ότι έχω τοποθετηθεί για το θέμα πολύ αναλυτικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ θα επανέλθω, όμως. Κύριε Εκπρόσωπε, μήπως θα πρέπει με την καταβολή των 100 εκατομμυρίων, που θα δώσει το Δημόσιο, να πάρει και κάποια θέση στη μετοχική σύνθεση του οργανισμού ή τελοσπάντων να έχει ένα πιο στενό έλεγχο του Οργανισμού, που όπως είπατε είναι ……;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Όλα αυτά ελέγχονται από το υπουργείο Πολιτισμού. Δεν είναι περιουσία ιδιωτική αυτή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και τι ορίζει το Δημόσιο σ’ αυτή;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Προτείνει μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ως δημοσιογράφος και εσείς, κ. Εκπρόσωπε, πως σχολιάζετε αυτό το πογκρόμ, που βλέπουμε να είναι σε εξέλιξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84»; Διότι…

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Με θλίβει αυτή η εικόνα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επιτρέψτε μου να πω κάτι ακόμα: Ο κ. Καμίνης λειτούργησε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος και από την κυβέρνηση. Γιατί η κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, μιλάει για μετατάξεις. Δεν έχει μιλήσει για απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, το οποίο διαπιστώσαμε σήμερα.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Με θλίβει –επαναλαμβάνω- αυτή η ιστορία. Διότι θεωρώ ότι, πίσω από αυτές τις απολύσεις, υπάρχουν και άλλα θέματα. Θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχουν και θέματα διώξεων, τα οποία να έχουν πολιτικά κίνητρα. Σε κάποιους πιθανόν δεν άρεσαν κάποιοι. Και πως έγινε η επιλογή και με τι κριτήρια;
Και όχι μόνο εδώ. Σας θυμίζω ότι και στο TV100 -είχα ανέβει πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη- συμβαίνουν τα ίδια πράγματα. Και όλως τυχαίως οι αλλαγές στη Δημοτική Αρχή έχουν επιφέρει αυτά τα πράγματα. Κάποιοι προσπαθούν να ελέγξουν το συγκεκριμένο Μέσο και να φέρουν τους εκλεκτούς και τους κολλητούς. Κάποιους που δεν τους άρεσαν, τους διώχνουν.
Μιλάω, όχι μόνο ως Εκπρόσωπος, αλλά και ως δημοσιογράφος. Πριν από δυο μήνες ήμουν στην ενεργό δημοσιογραφία. Μπορώ, λοιπόν, να πω ότι όλα αυτά είναι απαράδεκτα. Σας θυμίζω ότι για το θέμα αυτό υπάρχει μια δήλωση του κ. Γκιουλέκα, όπως επίσης και τοποθέτηση του κ. Κεδίκογλου. Είναι ξεκάθαρο. Και μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα κοιτάξω να δω για το TV100 και για τον «ΑΘΗΝΑ 9,84», να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Αλλά, γι’ αυτό, αφήστε μου λίγο χρόνο να το συζητήσω. Θέλω να μιλήσω με τους ανθρώπους εκεί, να έχω μια πιο σαφή εικόνα, περισσότερα στοιχεία. Να δούμε με βάση τα στοιχεία. Είναι σημαντικό να δούμε, ποιοι, πως κ.λ.π. Όλα αυτά τα ερωτήματα θέλουν απάντηση. Μετά την επιστροφή μας από το Ελσίνκι, θα μιλήσω με κάποιους ανθρώπους. Διότι δεν είναι μόνο εκεί. Υπάρχουν και αλλού. Ας πούμε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Έχουν γίνει, ήδη, ανακοινώσεις από τον κ. Κεδίκογλου -με τις οποίες συμφωνούμε απόλυτα- για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πέρα από το ότι μπορούν να κενωθούν θέσεις για να διοριστούν δικοί τους άνθρωποι. Σας λέω ότι είναι και το γεγονός ότι ιδιωτικά, διαπλεκόμενα, ανταγωνιστικά μέσα, κερδίζουν από αυτή την ιστορία.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θέλω να μιλήσω με τους ανθρώπους. Να έχω μια επαφή. Και από εκεί και πέρα θα σας ενημερώσω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα υπάρξουν κυρώσεις σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, για τα οποία, όπως είπε χθες και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ωθούν τον κόσμο σε εκδηλώσεις αυτοδικίας;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Είχα χαρακτηρίσει πρωταθλητή του ψεύδους τον κ. Πεταλωτή και φαίνεται ότι κάθε μέρα προσπαθεί να δικαιώσει το χαρακτηρισμό αυτό. Πρωταθλητής του ψεύδους, ο οποίος μάλιστα είχε βγάλει και ανακοίνωση και ζητούσε την προστασία του από τον Πρόεδρο του κόμματος. Όμως! Τα όσα είπε χθες με δικαιώνουν απόλυτα. Για να μην σας πω ότι μάλλον ήμουν και επιεικής. Ξέρετε πολύ καλά εσείς, ότι δυο φορές την τελευταία εβδομάδα, σε σχετικές ερωτήσεις σας, έχω καταδικάσει κάθε φαινόμενο βίας, από όπου και αν προέρχεται, σε όποιον και αν απευθύνεται, με όποια πρόφαση και αν γίνεται.
Με ρωτήσατε για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Παράδειγμα τελευταίο ήταν εκείνο του κ. Πάγκαλου. Και η καταδίκη ήταν σαφής και απερίφραστη.
Επίσης, σας θυμίζω χθες, συμπτωματικά, τη δήλωση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, σε κάποιο ραδιόφωνο -νομίζω ότι ήταν στον 9.84- όπου τα είχε καταδικάσει απερίφραστα. Όπως και όποιοι έχουν βγει για το θέμα αυτό από τη Νέα Δημοκρατία.
Και λέω, λοιπόν, για να μην υπάρχει καμία παρανόηση και όποιο στέλεχος έχει πει το οτιδήποτε, έστω και σαν υπόνοια, είναι καταδικαστέο -μιλάω για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας- απόλυτα, ξεκάθαρα, χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Αυτά, λοιπόν, που λέει ο κ. Πεταλωτής -ο οποίος μόνιμα διαστρέφει την αλήθεια και προσπαθεί να ρίξει λάσπη στη Νέα Δημοκρατία- του τα επιστρέφουμε. Προσπαθεί να ταυτίσει πράγματα με άλλες καταστάσεις. Έχει έρθει σε απόγνωση, διότι φαίνεται ότι η κριτική, που του γίνεται επικοινωνιακά, τον προβληματίζει και προσπαθεί να αμυνθεί με ύβρεις και επιθέσεις. Τελεία και παύλα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Πεταλωτής έχει έρθει σε απόγνωση, δέχεται την κοινωνική κριτική και προσπαθεί…

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Μέσα από το κόμμα του και προσπαθεί με ύβρεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για στελέχη…

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Είπα ότι εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κανένα. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα, έχει πάρα πολλά στελέχη. Εάν, όμως, υπάρχει κάποιος, είναι καταδικαστέος, σας το λέω από πριν, όποιος και αν είναι αυτός. Σας το λέω ξεκάθαρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε προηγουμένως, για διώξεις. Η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες ή θα αναλάβει και κάποια δέσμευση, αφού είναι πολιτικές διώξεις;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θέλω να ενημερωθώ, να δω ποιοι, πως, τι, γιατί κ.λπ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τη συνάντηση του Ε.Λ.Κ., θέλω να ρωτήσω. Έχετε να μας πείτε κάτι συγκεκριμένο;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Κοιτάξτε. Εμείς φεύγουμε απόψε το απόγευμα, είναι κάποιες συναντήσεις να γίνουν, θα σας ενημερώσω εγκαίρως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η συνεδρίαση πότε είναι;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Είναι την Παρασκευή στις 17:00.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με ποιες θέσεις πάτε ως κόμμα εκεί;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θα ενημερωθείτε, για όλα.  

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα είναι ποιοι πρωθυπουργοί;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Αν εξαιρέσουμε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Ισπανίας, όλοι οι άλλοι που μετέχουν στη Σύνοδο είναι πρωθυπουργοί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί αποφασίσατε χθες να τραβήξετε διαχωριστική γραμμή με το ΛΑ.Ο.Σ.;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Με είχατε ρωτήσει τις προηγούμενες ημέρες και νομίζω ότι η γραμμή έχει τραβηχτεί εδώ και μέρες. Το γνωρίζετε εσείς εδώ πέρα. Σας έχω πει ότι για εμάς ένα πράγμα, μια στόχευση έχουμε και τίποτε άλλο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για το νέο μισθολόγιο θα τοποθετηθείτε;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Να σας πω ένα παράδειγμα για το ενιαίο μισθολόγιο; Τη Δευτέρα ο κ. Γ. Παπαθανασίου είχε εμφανιστεί στο MEGA και είχε ρωτήσει τον κ. Σαχινίδη το εξής: Στο Μνημόνιο υπάρχει ένα σημείο που λέει «μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο Τομέα, επιπλέον του κανόνα μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις». Και προσθέτει ότι «η μείωση των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, επιπλέον του κανόνα 1 προς 5, πρέπει να αποφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 600 εκατομμυρίων». Ένα σημείο είναι αυτό.
Υπάρχει και ένα δεύτερο σημείο στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, που λέει για τα επιδόματα ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια, και στόχο την εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων. Ξεκινάω από το τελευταίο. Θα έχουμε αύξηση της ανεργίας. Όλα τα στοιχεία αυτό δείχνουν. Και η κυβέρνηση προσπαθεί να εξοικονομήσει 500 εκατομμύρια από τα επιδόματα. Πως γίνεται αυτό; Και, επίσης, που θα βρεθούν τα 600 εκατομμύρια; Πρέπει η κυβέρνηση να μας πει. Το είχε ρωτήσει -σας λέω- και ο Γ. Παπαθανασίου. Και επειδή με ρωτήσατε, σας λέω: Τι σημαίνει, πως θα βρεθούν αυτά τα 600; Είναι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ή επιδόματα ή δεν ξέρω τι άλλο;
Πως θα βρεθούν αυτά τα 600; Η ερώτηση είναι σαφής.
Αν μπορούν να δώσουν μια απάντηση έχει καλώς. Αν δεν μπορούν, θα τη μάθουμε σύντομα. Τη λυπητερή θα μας τη στείλουν σύντομα. Εξακόσια εκατομμύρια ευρώ που θα τα βρουν; Ο κ. Σαχινίδης εκείνο το βράδυ δεν είχε απαντήσει. Περιμένουμε να δούμε μήπως το έχουν μελετήσει καλύτερα.