Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ενθουσιώδη υποδοχή στο Νίκο Ταγαρά σε Λυκοποριά, Γελληνιάτικα και Μελίσσι

Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, όπου όλα λειτουργούν ισοπεδωτικά, οι πολίτες της Κορινθίας δείχνουν την αγάπη τους και υποδέχονται με ζεστασιά τον Νομάρχη Κορινθίας και Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Νομού Κορινθίας με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του Δημήτρη Δράκου Νίκο Ταγαρά, σε κάθε γωνιά του νομού. Απόψε, τον καλωσόρισαν στη Λυκοποριά, τα Γελληνιάτικα και το Μελίσσι..
Ο Νίκος Ταγαράς με σεβασμό σε όλους, μίλησε ανθρώπινα και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη δύσκολη για όλους μας εποχή. Την οκταετία που σε λίγο ολοκληρώνεται, τα έργα και οι παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή, είναι πολλά και σημαντικά.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού, όχι με λόγια, αλλά με συγκεκριμένα έργα..
Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας, ανήλθε στα 2.911.300 ευρώ.
Σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π), εκπονήθηκαν οι οριστικές και συμπληρωματικές μελέτες, συνολικού κόστους 321.000 ευρώ.
Το Μάρτιο του 2010, με την ουσιαστική συμβολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας, χρηματοδοτήθηκαν και ολοκληρώθηκαν από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου, δύο έργα προστασίας των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου από τη διάβρωση, με συνολικό προϋπολογισμό 2.340.000 ευρώ.
Το 1.735.000 ευρώ, διατέθηκε σε έργα προστασίας στις περιοχές του Δερβενίου, της Λυκοποριάς και της Λυγιάς, με την κατασκευή προβόλων και τη θωράκιση της ακτής
Οι 605.000 ευρώ, διατέθηκαν στη κατασκευή δύο κυματοθραυστών, παράλληλαστην ακτογραμμή στην περιοχή του Κιάτου.
Για την αποκατάσταση βλαβών που είχε υποστεί η Παλαιά Εθνική Οδός στο Μελίσσι και τα Μαύρα Λιθάρια, διατέθηκαν 250.000 ευρώ.
Με σημαντικό έργο, επιμονή και συνέπεια, ο Νίκος Ταγαράς διεκδικεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τη χρηματοδότηση της μελέτης για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης.
Στον τομέα της εκπαίδευσης, οι παρεμβάσεις που έγιναν υπήρξαν ουσιαστικές. Δίνοντας έμφαση στην υγεία και ασφάλεια των μαθητών, ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της στέγης αμιάντου στο δημοτικό σχολείο του Μελισσίου, προϋπολογισμού 129.000 ευρώ.
Παράλληλα συντηρήθηκαν και επισκευάστηκαν τα wcτου δημοτικού σχολείου Μελισσίου, με προϋπολογισμό 65.000 ευρώ.
Για την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, ολοκληρώθηκαν μια σειρά εγγειοβελτιωτικών έργων, με στόχο την στήριξη και ανάπτυξη του αγροτικού πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής.
Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του Αρδευτικού δικτύου των Γελληνιάτικων, συνολικού προϋπολογισμού50.000 ευρώ. Με στόχο τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, ολοκληρώθηκε η επέκταση του αρδευτικού δικτύου των Γελληνιάτικων, με προϋπολογισμό 27.500 ευρώ. Παράλληλα με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ και 15.000 ευρώ αντίστοιχα, ολοκληρώθηκε η προμήθεια των σωλήνων του Αρδευτικού έργου των Γελληνιάτικων. .Ολοκληρώθηκε ο κεντρικός υδραύλακας και η επισκευή της δεξαμενής του αρδευτικού έργου της Λυκοποριάς, συνολικού προϋπολογισμού130.000 ευρώ.
Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής, το αρδευτικό έργο του Δερβενίου, που αφορά τις περιοχές της Λυκοποριάς, του Στομίου και των Σαρανταπηχιώτικων, συνολικού προϋπολογισμού 1.820.000 ευρώ. Αποκαταστάθηκε και συντηρήθηκε το αρδευτικό δίκτυο της μεταφοράς νερού του ΤΟΕΒ Μελισσίου, συνολικού προϋπολογισμού 12.000 ευρώ. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον τομέα της έρευνας, για την αξιοποίηση των υποθαλάσσιων υφάλμυρων πηγών του Μελισσίου, έργο προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
Παρεμβάσεις έγιναν και στο τομέα της οδοποιίας. Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η διαπλάτυνση του Οδικού Άξονα Λυκοποριάς – Καλλιθέας, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ και ολοκληρώθηκε η συντήρηση της Οδοποίας Γελληνιάτικα – Μελίσσι, με προϋπολογισμό 230.000 ευρώ.
Ο Νομάρχης και Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του Δημήτρη Δράκου Νίκος Ταγαράς, στα οκτώ χρόνια της Νομαρχιακής του θητείας, δρομολόγησε λύσεις και άφησε το στίγμα του με ουσιαστικό έργο στην Κορινθία, πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο, χωρίς να μηδενίσει το έργο κανενός Δίνοντας προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών της Κορινθίας, για την καλυτέρευση του επιπέδου ζωής των πολιτών του νομού, σχεδιάζοντας, δημιουργώντας, διεκδικώντας και υλοποιώντας έργα, που έχουν στόχο τον άνθρωπο.