Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Μαζεύουν «κουκιά» και στα πανηγύρια



Πλησιάζουν σιγά σιγά οι Δημοτικές εκλογές και το ενδιαφέρον υποψηφίων και ψηφοφόρων γίνεται ολοένα και εντονότερο για τα «κουκιά», στις πρώτες εκλογές στην νέα «Καλλικρατική» εποχή.Η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει και τα πανηγύρια έχουν την τιμητική τους.
Όπως μας αποκαλύπτει η «ΣΦΗΚΑ» από αυτά δεν απουσίασαν οι νυν αυτοδιοικητικοί και υποψήφιοι των περισσοτέρων συνδυασμών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στην Καλλιθέα που έγινε στην πλατεία του χωριού παραβρέθηκαν με τις παρέες του ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου , Τάκης Σκούρας με τον πολύ γνωστό στην περιοχή γιατρό Ευριπίδη Γκιάτα. και πλήθος στελεχών και υποστηρικτών του, ο Δήμαρχος Ευρωστίνης Νίκος Κουρτζής με αξιοπρεπή αριθμό συνδαιτημόνων. Λίγο παραπέρα ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Αντώνης Κλαδούχος με ελάχιστη παρέα.
Στις 20 Ιουλίου εόρταζε το ιστορικό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Ορεινό Χελυδόρι όπου παρευρεθήκαν ο Δήμαρχός Ευρωστίνης Νίκος Κουρτζής , ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Χελυδορίου Γεώργιος Κοντοχριτόπουλος και η εορτάζουσα πρώην υποψήφια Δήμαρχος Ευρωστίνης . Ηλιάνα Λάλου – Αλιφέρη. Οι πληροφορίες μας λένε ότι η κ. Αλιφέρη δεν θα μείνει ανενεργή και το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της σε συνδιασμό είναι ορατός.
Την ίδια ημέρα στη Μάννα (Μάρκασι), είχαμε το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία και στο χωριό βρέθηκαν όλοι οι συνδυασμοί της Δυτικής Κορινθίας. Στα τραπέζια του πανηγυριού είχαμε: Τον Αντώνη Κλαδούχο που συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους του Ψαράκη, Δούρη και Μενούνο. Τον Δημήτρη Σκούρα με το Μαρκασσαίο Παναγιώτη Καλύβα, τον Λυκοποραίο Δημήτρη Κάσιο και πολυμελή συντροφιά, ενώ ο Δήμαρχος Ευρωστίνης , Νίκος Κουρτζής ήταν με τον Αντιδήμαρχό του Νίκο Κεκερή και πολύ νεολαία. Ο τέταρτος συνδυασμός, η Συμπολιτεία, διάλεξε υπερκείμενη της πλατείας ταβέρνα και έβλεπε τους αντιπάλους από ψηλά. Την παρέα απάρτιζαν ο Ανδρέας Ζάρρος, ο ποιητής Αργύρης Χιόνης και οι Ζεμενίτες Γκίνης και Χατούπης. Μόνο που μέχρι το Νοέμβρη τα πανηγύρια είναι πολλά και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέξουν γιατί οι χοληστερίνες και τα κιλά δεν αστειεύονται!