Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Χορεύοντας με τους "Ίωνες" στην Ελίκη


ΠΗΓΗ:thebest.gr

Με την παρουσία του υφυπουργού Εργασίας κ. Γ.Κουτρουμάνη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η έναρξη του 6ου Παγκοσμίου Χορευτικού Φεστιβάλ, υπό την οργάνωση του Πολιτιστικού
Μορφωτικού Συλλόγου Ελίκης “Ίωνες”. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, φιλοξενείται στην πλατεία Νικολεΐκων Δήμου Διακοπτού (επί της Π.Ε.Ο.) και κάθε βράδυ ξεκινά γύρω στις 9 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, συμμετέχουν 20 συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από Κίνα-Κορέα-Γεωργία-Σερβία-Σλοβακία-Αρμενία-Βουλγαρία-Τουρκία και από πολλά μέρη της Ελλάδας.
Αξιοσημείωτη είναι η αναμενόμενη παρουσία της κρατικής σερβικής τηλεόρασης, που θα καλύψει το φεστιβάλ, καθώς και αξιοσημείωτες τουριστικές περιοχές, παρουσιάζοντάς τις σε σχετικό ντοκυμαντέρ σε σύντομο χρονικό διάστημα, διαφημίζοντας την Αιγιάλεια σε όλα τα Βαλκάνια.
Τη Δευτέρα 26/07/10 κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι αριστούχοι απόφοιτοι αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων –Γυμνασίου και Λυκείου του δήμου Διακοπτού.
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την 28/07/10 με μουσική βραδιά που θα παρουσιάσει ο γνωστός αιγιώτης τραγουδιστής Γιάννης Καραμάνος.
Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών οργανώνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων “6α Ποσειδώνια” και τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Χορού και Λαϊκής Τέχνης της IOV και της UNESCO. Τηλ. για πληροφορίες 26910-82320

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ