Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Το “AVATAR” θα προβληθεί στο Δερβένι

Συνεχίζει με επιτυχία τις προβολές του , κάθε βράδυ στις 10 , ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος Δερβενίου ¨Το Διάλειμμα¨. Ήδη μπήκανε στην 4η εβδομάδα προβολών (26/7 – 1/8/2010) όπου ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν , περιλαμβάνεται και η ταινία “AVATAR” σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον όπου πρωταγωνιστούν : Σαμ Γουόρθινγκτον, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Στίβεν Λανγκ.


Το Πρόγραμμα της 4ης εβδομάδας:

Δευτέρα 26/7

Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος
(Κινούμενα σχέδια)

Σκηνοθεσία : Τζον Μάσκερ
Όλοι γνωρίζουν το κλασικό παραμύθι της πριγκίπισσας που ανακαλύπτει τον αληθινό έρωτα φιλώντας ένα βάτραχο. Στην περίπτωσή μας βέβαια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά... Γιατί μπορεί το όμορφο κορίτσι από τη Νέα Ορλεάνη να φιλάει το βάτραχο, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια στους βαλτότοπους της Λουϊζ


Τρίτη 27 – Τετάρτη 28/7
Ρομπέν των δασών
(Περιπέτεια)
Σκηνοθεσία : Ρίντλεϊ Σκοτ
Πρωταγωνιστούν : Ράσελ Κρόου, Κέιτ Μπλάνσετ, Ουίλιαμ Χαρτ, Μαξ Φον Σίντοφ
Στην Αγγλία του 13ου αιώνα, ένας άριστος τοξότης που υπηρετούσε με πίστη στο στρατό του Βασιλιά Ριχάρδου, μετά το θάνατό του, πηγαίνει στο Νότινχαμ, μια πόλη βυθισμένη στη διαφθορά, λόγω του δεσποτικού της σερίφη και της αβάσταχτης φορολογίας, όπου και ερωτεύεται την ευγενή Λαίδη Μάριον. Εκεί, ο θρυλικός Ρόμπιν οργανώνει μια συμμορία και όλοι μαζί αρχίζουν να μάχονται τη διαφθορά προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη, δίχως να φοβούνται το όποιο κόστος.


Πέμπτη 29- Παρασκευή 30/7

AVATAR (Επιστημον. φαντασίας)

Σκηνοθεσία : Τζέιμς Κάμερον
Πρωταγωνιστούν : Σαμ Γουόρθινγκτον, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Στίβεν Λανγκ
Το “Avatar” μας μεταφέρει σε ένα θεαματικό κόσμο πέρα από κάθε φαντασία όπου ένας απρόθυμος ήρωας ξεκινά ένα ταξίδι λύτρωσης και εξερεύνησης, καθώς ηγείται μιας επικής μάχης προκειμένου να σώσει έναν πολιτισμό. Βραβευμένη με 3 Όσκαρ για τα εκπληκτικά εφέ της, η ταινία αποτελεί την επιστροφή του σκηνοθέτη του «Τιτανικού», στη μεγάλη περιπέτεια.

Σάββατο 31/7
Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας
(Κινούμενα σχέδια)
Σκηνοθεσία: Ντιν Ντεμπλουά
Η ιστορία αφορά σε έναν έφηβο Βίκινγκ, τον Ψάρη, που μένει στο νησί του Μπερκ, όπου η καθημερινή μάχη με τους δράκους είναι τρόπος ζωής. Ο χαρακτήρας, όμως, του Ψάρη δεν ταιριάζει ούτε με τη φιλοσοφία της φυλής του ούτε και με αυτήν του αρχηγού της που συμπτωματικά… είναι κι ο πατέρας του εφήβου. Ωστόσο, όταν ξεκινά η Εκπαίδευση στους Δράκους του Ψάρη και των υπόλοιπων εφήβων, εκείνος συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η μοναδική του ευκαιρία να αποδείξει πως έχει τις ικανότητες να γίνει μαχητής και να κερδίσει την εκτίμηση όλων. Γνωρίζοντας όμως έναν τραυματισμένο δράκο που τελικά γίνεται και φίλος του, όλος ο κόσμος του Ψάρη ανατρέπεται.

Κυριακή 1/8
Το τελευταίο τραγούδι
(Αισθηματικό δράμα)
Σκηνοθεσία: Τζούλι Αν Ρόμπινσον
Πρωταγωνιστούν : Μάιλι Σάιρους,Κέλι Πρέστον, Γκρεγκ Κίνεαρ, Μπόμπι Κόλμαν
Μετά το χωρισμό των γονιών της, η νεαρή Ronnie Miller απομακρύνθηκε από τον πατέρα της Steve, μεγαλώνοντας με τη μητέρα της. Στα δεκαεπτά της όμως, η μητέρα της αποφασίζει να τη στείλει για να περάσει το καλοκαίρι μαζί με τον πατέρα της που πλέον μένει σε μια μικρή και ήσυχη παραλιακή πόλη. Η Ronnie δυσανασχετεί αφού θα προτιμούσε να είναι στη Νέα Υόρκη αντί σε αυτή τη μικρή πόλη στην άκρη του πουθενά. Κι ενώ αρχικά αντιστέκεται στην επανασύνδεσή της με τον πατέρα της, τα γεγονότα θα αλλάξουν σιγά-σιγά τη στάση της, ενώ η μουσική θα αποδειχθεί ως ο συνδετικός κρίκος στη σχέση πατέρα-κόρης. Ταυτόχρονα αυτό το καλοκαίρι θα σημαδέψει τη νεαρή κοπέλα, αφού γευτεί τον έρωτα για πρώτη φορά.