Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ : Άγνωστος πυροβόλησε την Αμερικανίδα βουλευτή Γκάμπριελ Γκίφορντς

Η Αμερικανίδα βουλευτής της Αριζόνα Γκάμπριελ Γκίφορντς εξακολουθεί να ζει, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή και υποβάλλεται σε εγχείρηση.

Η Γκάμπριελ Γκίφορντς, μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διεξαγωγή δημόσιας εκδήλωσης στο Τουκσόν της Αριζόνας, μετέδωσαν σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και ο δημόσιος αμερικανικός ραδιοσταθμός US National Public Radio.
Το Fox προσέθεσε ότι 11 άνθρωποι πυροβολήθηκαν επίσης όταν ένας άγνωστος άνδρας έτρεξε προς το μέρος τους και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως την ώρα που η Γκίφορντς απευθυνόταν με ομιλία της σε υποστηρικτές της.
Η Αμερικανίδα βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς εξακολουθεί να ζει και υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή σε εγχείρηση μετά τον πυροβολισμό της από οπλισμένο άνδρα στο Τουσόν της Αριζόνα, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο οποίο έχει διακομισθεί η βουλευτής, όπως και άλλα εννέα θύματα του αιματηρού περιστατικού.
Ο αμερικανικός δημόσιος ραδιοσταθμός είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα ότι η Γκίφορντς ήταν νεκρή.
«Υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή σε εγχείρηση. Είναι ζωντανή», δήλωσε στο Reuters η Ντάρσι Σλέιτεν, εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου.
Η Σλέιτεν διευκρίνισε ότι άλλα εννέα θύματα του αιματηρού αυτού επεισοδίου έχουν διακομισθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Αυτά φέρουν σοβαρά τραύματα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ