Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

'Εφυγε απο τη ζωή ο Παύλος Σαρλής

Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Σαρλής.
Ο Παύλος Σαρλής ,(με Κορινθιακή καταγωγή , Ξυλόκαστρο), γεννήθηκε στον Πειραιά σπούδασε Νομικά και εντάχθηκε το 1974 στη Νέα Δημοκρατία ενώ το 1977, διορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Το 1981, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Α' Πειραιά, ενώ επανεξελέγη τ0 1985. Το 1989, εξελέγη ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, όπως και το 1994. Το Φεβρουάριο του 2001, προσχώρησε στους ''Φιλελεύθερους'' του Στέφανου Μάνου. Ο Παύλος Σαρλής ήταν έγγαμος με την Αγγελική Σ. Τσιγαρίδα, και πατέρας μιας κόρης.
Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, για τον θάνατο του Παύλου Σαρλή, από το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει τα εξής :

«Ένας μαχητής για τα δίκαια του λαού και τα συμφέροντα του Τόπου μας, ο πρώην βουλευτής και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Σαρλής έφυγε από κοντά μας. Υπήρξε παράδειγμα ήθους και ανιδιοτελούς προσφοράς. Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά εκφράζουμε, προς τους οικείους, τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας».