Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ευρεία βαθμολογική νίκη ο Αστέρας Δερβενίου, 4 - 2 τον Ολυμπιακό Άσσου

Anl7arrz 
Πολύ καλύτερος ο Αστέρας Δερβενίου, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας πέτυχε στο "Κώστας Βυζάς" σημαντική, από πλευράς βαθμολογίας, νίκη επί του Ολυμπιακού Άσσου με σκορ 4 – 2.
Η νίκη αυτή, που ήρθε μετά από δυο συνεχόμενες ήττες, επανέφερε την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας και οι παίκτες του Αστέρα την πανηγύρισαν δεόντως. Το μελανό σημείο του αγώνα ήταν η εντελώς άδικη αποβολή, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Βυζά στο 93’, που ο διαιτητής κ. Πυργάκης αποφάσισε χωρίς να έχει πλήρη εικόνα για τα διαδραματισθέντα. Βέβαια ο Βυζάς είναι απαράδεκτος για την πρώτη κίτρινη που σωστά δέχτηκε στον πανηγυρισμό του, γιατί έβγαλε τη φανέλα του. Χωρίς αυτήν δεν θα είχε ζήτημα με τη δεύτερη που λανθασμένα μεν του δόθηκε, αλλά του στοιχίζει όμως δε.

Sv5w7cseΟι παίκτες του Αστέρα ξεκίνησαν πολύ δυναμικά τον αγώνα και με τους ορεξάτους Τόλια και Κακογιάννη κέρδισαν τη μάχη στο χώρο του κέντρου. Έτσι ο Αστέρας πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και ανάγκασε τον Ολυμπιακό να μάχεται φιλότιμα πίσω από τη σέντρα. 
Dabpe3lqΣτο 16’ ο Μετεβελής κτύπησε ένα πλάγιο φάουλ και ο Βασιλάρης, που χώθηκε στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά πέτυχε το 1 – 0. 
Ήταν το έβδομο τέρμα που πετυχαίνει ο Βασιλάρης με πανομοιότυπο τρόπο, δηλαδή με κεφαλιά από στημένη μπάλα. Ο Αστέρας συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των επιθετικών του Ολυμπιακού Ρουσίτα και Δήμα που κρατούσαν πίσω τους αμυντικούς του Αστέρα, ανακουφίζοντας έτσι την άμυνά τους.

Rxyhl2tn
Ο Μετεβελής μάλιστα σταμάτησε δύσκολα στο 25’ τον Ρουσίτα που βρέθηκε πολύ κοντά, αλλά πλάγια, στη μικρή περιοχή του Στεφανή.
Στο 28΄ο Αστέρας διπλασίασε τα τέρματά του, όταν ο Κρισάφη πέτυχε ένα πανέξυπνο τέρμα με μαγικό τακουνάκι, αφού διεκδίκησε πρώτα στον αέρα μια σέντρα του Κουτρούλη, αφήνοντας άναυδους δύο αντίπαλους αμυντικούς καθώς και τον τερματοφύλακα!
5loa7qhjΟ Ολυμπιακός όμως αντέδρασε και στο 33’ με τον Ρουσίτα, που εκμεταλλεύτηκε με μια όμορφη πάσα του Μπ. Ραπουσάι και αφού χώθηκε μεταξύ Μπαλή και Μετεβελή, πέτυχε με πλασέ το 2 – 1, δίνοντας και πάλι ενδιαφέρον στον αγώνα. Ο Αστέρας παρά την ψυχρολουσία, διατηρούσε γενικά την πρωτοβουλία στις κινήσεις και στο 44’ ο Αντωνόπουλος αφού ξεμαρκαρίστηκε και έφτασε αρκετά έξω από την περιοχή, είδε τον Πανούση έξω από τα δοκάρια του και με υπέροχη λόμπα πέτυχε ένα εξαιρετικά σπάνιο τέρμα, για το 3 – 1. Τέρμα πολύ όμορφο, όσο και πολύ δύσκολο.
SxwkarysΣτο β’ μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τέρμα από τ’ αποδυτήρια. Ο Μπαλής στο 47’, αντί να απομακρύνει τη μπάλα, έκανε ένα χαζό φάουλ πολύ κοντά στη γραμμή της περιοχής. Ο Μπ. Ραπουσάι το κτύπησε, με τη μπάλα να περνά πάνω από το τείχος και τον Στεφανή να κάνει τρομερή απόκρουση, αλλά στην επαναφορά της ο ανενόχλητος Δ. Ραπουσάι από κοντά να γράφει το 3 – 2. 
Bj23s9oe 
Το τέρμα αυτό έδωσε και πάλι ενδιαφέρον στον αγώνα, λόγω του ρευστού αποτελέσματος, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τρόπους να φθάσει σε θέσεις βολής. Η άμυνα του Αστέρα είχε οργανωθεί για τα καλά και  ο αγώνας κυλούσε με τον Αστέρα να διαχειρίζεται το ρυθμό του με σύνεση. 
Wsg0yr5kΟ Αντωνόπουλος, βρισκόμενος στο 62’ μέσα στη μικρή περιοχή και πλάγια, αιφνιδιάστηκε όταν ο Πανούσης έκανε άστοχη έξοδο και καθυστέρησε με το να κοντρολάρει τη μπάλα, αντί να σουτάρει απευθείας στην άδεια εστία, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία.
Στο 78’ ο Κρισάφη βρέθηκε απέναντι από τον Πανούση, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ που επεχείρησε, κρατώντας την ομάδα του μέσα στον αγώνα. 
Στο 88΄ο Κρισάφη σέντραρε από τ’ αριστερά, ο Κακογιάννης, που βγήκε σαν κρυφό φορ, παρέσυρε τους κεντρικούς αμυντικούς και έδωσε την ευκαιρία στον αμαρκάριστο Βυζά να εκτελέσει τον Πανούση, για τελικό 4 – 2. 
Gx0xthb2
Ο Βυζάς δέχτηκε κίτρινη κάρτα για τον πανηγυρισμό του, αφού έβγαλε τη φανέλα του και λίγο αργότερα αποβλήθηκε αφού δέχτηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα, γιατί κατά τον διαιτητή παρεμπόδισε τον τερματοφύλακα Πανούση στο βολέ του. Όμως ο Βυζάς απομακρυνόταν από την περιοχή και βρισκόταν έξω από αυτή, με την πλάτη γυρισμένη στον τερματοφύλακα. Εκεί δέχτηκε στην πλάτη το βολέ του Πανούση, ο οποίος σούταρε χαμηλά τη μπάλα. Ο διαιτητής λανθασμένα έβγαλε κίτρινη κάρτα, που ήταν η δεύτερη.
Zejfkgx1Συμπερασματικά ο Αστέρας νίκησε δίκαια, γιατί ήταν η ομάδα που επέβαλε στο γήπεδο τον ρυθμό της και μετουσίωσε σε τέρματα την υπεροχή της. Η αγωνιστικότητα των παικτών του Αστέρα ανταμείφτηκε και αν δεν υπήρχε στο τέλος η αποβολή του Βυζά, όλοι θα θυμόντουσαν από τον αγώνα μόνο τα δύο υπέροχα τέρματα, του Κρισάφη και του Αντωνόπουλου.
Gpql5gopΟ διαιτητής κ. Πυργάκης άφησε παραπονούμενες και τις δύο ομάδες. Τον Αστέρα για την αποβολή του Βυζά και τον Ολυμπιακό για το ότι δεν τιμώρησε όπως έπρεπε, κατά την άποψή τους, το δυνατό παιχνίδι στην αρχή του αγώνα των παικτών του Αστέρα. Ο βοηθός κ. Παπαγεωργόπουλος ελέγχεται για την περίπτωση της αποβολής, όπου έπρεπε να υποδείξει στον διαιτητή ακριβώς τα διαδραματισθέντα, μιας και η φάση ήταν πεντακάθαρη μπροστά του. Ο έτερος βοηθός κ. Ευθυμίου ήταν αλάνθαστος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Στεφανής, Κουτρούλης, Μετεβελής, Μπαλής, Βασιλάρης, Τόλιας (68’ Λιθοξόου), Κακογιάννης, Αντωνόπουλος, Χάντης (79’ Τάφα), Κρισάφη, Πεθαίνος (60’ Βυζάς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ: Πανούσης, Τσαμασλίδης, Στασινόπουλος, Θεοδώρου, Δανιήλ, Παπαϊωάννου (63’Μαυρονάσιος), Νικολάου, Μπ. Ραπουσάι, Ρουσίτα (77’ Τζιάνης), Δήμας, Δ. Ραπουσάι (89’ Καραχάλιος).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr