Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Η Σούπερ Λίγκα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου!

Προγραμματική Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την Επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» (SUPERLEAGUE) υπογράφηκε στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή.
Η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα της μακροχρόνιας προσπάθειας του Ηλείου (με καταγωγή από την Αμαλιάδα) Επίκουρου Καθηγητή κ. Παναγιώτη Αλεξόπουλου και υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Superleague κ. Γιάννη Μώραλη και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή κ. Θάνο Κριεμάδη.
Συμφωνήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού, αθλητισμού, εθελοντισμού νεολαίας, εκπαίδευσης και έρευνας.

Επίσης η ανάπτυξη συνεργασίας για την παροχή συμβουλών και την σχεδίαση, οργάνωση, διεξαγωγή δράσεων στους ανωτέρω τομείς καθώς επίσης και σε τομείς που αφορούν γονείς, παιδιά, νέους, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Προς τον σκοπό αυτό το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε συνεργασία με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και ειδικότερα με την συμβολή του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διοίκησης Αθλητισμού (Ε.Ι.Δ.Α), του οποίου μέλη είναι οι απόφοιτοι του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού καθώς επίσης και με ειδικούς επιστήμονες και επιστημονικούς φορείς (όλων ενδεικτικώς):
1. Θα διοργανώνει καινοτόμα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα
2. Θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης των υπηρεσιών της SUPERLEAGUE
3. Θα εκπονεί για τη SUPERLEAGUE ερευνητικές εργασίες και μελέτες
4. Θα διαθέτει φοιτητές προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς για πρακτική άσκηση στη SUPERLEAGUE ή σε άλλους φορείς που θα υποδείξει η SUPERLEAGUE
5. Θα διαθέτει εθελοντές φοιτητές για να υποστηρίξει εκδηλώσεις της SUPERLEAGUE
6. Θα διοργανώνει αθλητικά γεγονότα σε συνεργασία με τη SUPERLEAGUE και το ΕΙΔΑ.
O κ.Αλεξόπουλος δήλωσε στo patrisnews.com σχετικά με τη συμφωνία:

Ήταν μια κομβική συμφωνία για το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού, γιατί με αυτόν τον τρόπο οι φοιτητές του θα έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στις μεγαλύτερα επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες-εταιρίες της χώρας μας.
Είναι η πρώτη φορά που το επαγγελματικό ποδόσφαιρο συνέταξε και συνέπραξε συμφωνία με ΑΕΙ της χώρας στα πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Αγγλία και η Γερμανία.
Οι επαγγελματικές ομάδες χρειάζονται ανθρώπους οι οποίοι να διαθέτουν γνώσεις και ικανότητα συγγραφής business plan.
Θα συνεργαστούμε ιδιαίτερα στο κομμάτι της έρευνας και της επιμόρφωσης, καθώς στο Παν/μιο Πελοποννήσου διαθέτουμε ένα από τα δέκα καλύτερα μεταπτυχιακά της Ευρώπης».

patrisnews.com