Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Μεγάλη φωτιά στην Ελασσόνα - Εκκενώνεται η πόλη!Συναγερμός σήμανε στην Ελασσόνα από φωτιά που ξέσπασε στις 13.20. Οι φλόγες κυκλώνουν το στρατόπεδο της περιοχής, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης ρίχθηκαν αεροσκάφη και 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 50 άνδρες  ενώ συνεχώς καταφθάνουν ενισχύσεις και από γειτονικούς νομούς.
Όπως διαβάζουμε στο thessalianews.gr μεγάλη είναι η κινητοποίηση και από τους τοπικούς φορείς ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια η φωτιά να μην απειλήσει το στρατόπεδο καθώς και κατοικημένες περιοχές.
Να σημειωθεί ότι οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά το στρατόπεδο, το οποίο απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο από τα σπίτια και υπάρχει ο κίνδυνος να πάρουν φωτιά τα υπέργειες αποθήκες με καύσιμα και πυρομαχικά και ελλοχεύει πολύ μεγάλος κίνδυνος για εκτός ελέγχου εκρήξεις, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές όπως είναι ο προφήτης Ηλίας..
Εκκενώνεται αυτή την ώρα η Ελασσόνα!
Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην αποθήκη πυρομαχικών δίπλα στην πόλη της Ελασσόνας για προληπτικούς λόγους ο Δήμαρχος Ελασσόνας, Γιώργος Πασχόπουλος αποφάσισε πριν λίγο να εκκενώσει την πόλη της Ελασσόνας!
Με ντουντούκες έχουν βγει στους δρόμους της πόλης και φωνάζουν στους κατοίκους να εγκαταλείψουν την Ελασσόνα άμεσα
Σύμφωνα με όσα γνωστοποιεί η δημοτική αρχή στους πολίτες: η Ανατολική πλευρά της πόλης κατευθύνεται προς την Τσαριτσάνη. Η Νότια πλευρά προς το Στεφανόβουνο – Γαλανόβρυση ενώ η Δυτική Πλευρά προς τον Ευαγγελισμό...

Αυτή την ώρα έχει σχεδόν αδειάσει η πόλη της Ελασσόνας.

Συγκλονιστική η μάχη των πυροσβεστών, πάνω από 20 οχήματα, 60 άνδρες και αεροσκάφη επιχειρούν αυτή την ώρα στο στρατόπεδο. Αυτή την ώρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας όλη η δύναμη των πυροσβεστών είναι σε επιφυλακή